27 четения

Легенда на „Манчестър Юнайтед“ пожела успех на „виолетовите“ в кампанията за елита

Легендата на „Манчестър Юнайтед“ Артър Албистън се срещна с отбора на „Етър ВТ“ на стадион „Ивайло“. Изигралият 485 мача с екипа на „червените дяволи” през периода 1974 – 1988 г. шотландец бе гост на националния събор на фенклуб „Манчестър Юнайтед България”. В събота той бе на стадион „Ивайло“, за да награди призьорите на деветия турнир по футбол за деца, лишени от родителски грижи, организиран от фенклуба.

Артър Албистън се срещна с етърци минути преди да отпътуват за неделното гостуване на втория тим на „ЦСКА-София“.

„Биете утре и ще влезете предсрочно в Първа лига“, каза той на футболистите на „Етър”. Легендата на „Манчестър Юнайтед” получи като подарък от отбора виолетово шалче, флаг и сувенири, връчени му от капитана Кирил Акалски. „Кой е централният нападател?”, поинтересува се Албистън и когато му представиха Иван Петков, му стисна ръката със заръката: „Искам утре да вкараш гол, да биете и да влезете в елита!”. После се ръкува с всеки един от футболистите на „Етър ВТ“ и им пожела успех.

За бронзовия медалист от САЩ-94 Илиян Киряков Албистън призна, че го помни от световното първенство в Щатите”, а по отношение на това, че е играл за „Абърдийн”, се пошегува – „Щом е живял в Абърдийн и е оцелял, значи е много издръжлив.”

Снимка: Ангел ГАНЦАРОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *