martineli

martineli

Мъж дари 26 000 лв. за малката Йоана

Мъж дари сумата от 26 000 лв. за лечението на 7-годишната Йоана Христова от Велико Търново. Йордан Йорданов наскоро изгубил съпругата си, която не успяла да пребори рака. За лечението на жената били събирани средства от дарение, които той решил да даде на болното момиченце. Семейството на детето изказа огромната си благодарност в социалната мрежа към Йордан Йорданов за благородната постъпка.

Малката Йоана страда от тумор в мозъка. Родителите и близките й наскоро започнаха нова кампания за набирането на средства за лечението на детето. След направен ядрено-магнитен резонанс на 17 април е установено, че досегашната химиотерапия е спряла да действа и две от туморните частици са се увеличили. Затова трябва да се приложи нова химиотерапия с нови медикаменти. Семейството разполага с пари за присаждането на стволовите клетки, но не и за химиотерапиите, които ще са на стойност около 25 000 евро. Фондът за лечение на деца бави вече четвърти месец документите на момиченцето и близките й разчитат на помощта на дарители.

Малката Йоана повече от година и половина се бори за живота си. Детето се лекува в болница „Мемориал” в Истанбул и от началото на 2016 г. досега е претърпяла четири тежки операции за отстраняването на злокачествения тумор, който се оказал изключително рядък. Случаят на Йони трогна хиляди хора от цялата страна, а също и българи зад граница, които помогнаха да се съберат средствата за първите операции. Сумата, която е необходима за продължаващото лечение, обаче е непосилна за семейството на детето, което отново апелира хората с добри сърца да подадат ръка на Йоанка. Семейството благодари на всички, които им помагат и ги подкрепят в битката за живота на детето. Дарителската сметка е:

BIC UNCRBGSF

BG57UNCR70001522551105

УниКредит Булбанк

Титуляр: Йоана Христова Христова

Весела БАЙЧЕВА

Сн. личен архив

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *