Почетоха загиналите в трудови злополуки

ЗАМ. ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ КАМЕН АЛЕКСИЕВ ПОДНЕСЕ ЦВЕТЯ ПРЕД ПАМЕТНИКА НА ЗАГИНАЛИТЕ В ТРУДОВИ ЗЛОПОЛУКИ. Ежегодното отбелязване на този ден започва през 2001 г., но в своя днешен вид се чества от 2003 г. насам, когато с негова помощ Международната организация на труда лансира идеи за превенция срещу нещастните случаи по време на работа и свързаните с тях условия на труд и професионални заболявания. Тази година Международната организация на труда поставя акцент върху оптимизацията на събирането на данни за състоянието на безопасността и здравето на работните места.

Според статистиката на всеки 15 секунди в света умира един работник поради трудова злополука или професионална болест, на всеки 15 секунди 160 работници претърпяват трудова злополука, в края на всеки ден около 1 милион работници стават жертва на трудова злополука, всеки ден 5500 умират поради трудова злополука или професионална болест.

По данни на НОИ в област Велико Търново през последните пет години 475 са трудовите злополуки, от които 16 са с летален изход. През първото тримесечие на 2017 година общият брой на трудовите злополуки е 24 и за щастие, няма смъртни случаи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.