Танцьори от Ресен представиха общината на международна среща в Букурещ

Клубът за хора и народни танци „Ресенски япрак” към Народно читалище „Народна просвета 1874” – с. Ресен, с художествен ръководител Галина Бартолова представи община Велико Търново в XVII международна среща на фолклорното, музикално и танцово приятелство в град Букурещ, Румъния.

Съставът танцува характерното за селото хоро „Копче” и хореографската разработка „Пиринска магия”. С автентичната ресенска носия и майсторско изпълнение участниците са завладели сърцата на всички присъстващи в Музея на селото, където бе проведен концертът. За изпълненията си съставът получи диплом и подаръци от организаторите Рангел Вангелов, Драгана Миркович и Слободан Миркович.

През трите дни в свободното от ангажименти време беше организирана развлекателна програма – нощен автобусен тур в центъра и околностите на Букурещ, посещение на парламента, стария град и неговия център, най-стария хан в Румъния и първия ресторант в града, Митрополията и Патриаршеската църква с мощите на св. Димитър Басарбовски, Княжеската църква и останки от двореца, крепостта Букурещ и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *