Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 5 – 11 май

Преборваме вътрешните си страхове и подемаме нови инициативи

Здраве: Погрижете се за личната си хигиена. Обърнете внимание на продуктите, които консумирате и влагате в организма си. Направете нещо за своето здраве, като започнете хранителен режим или спортувате по-активно. Разхождайте се сред природата и използвайте почивните дни не за престой пред компютъра, а за по-активни разходки. Не забравяйте, че в неделя и понеделник организмът задържа вода. Това е и причина за чувството за подутост. Намалете приема на течности, солени напитки и кофеин. Жизнени и енергични ще бъдете във вторник, сряда и четвъртък – дните на пълнолуние. Да внимават хипертониците и хората, страдащи от нарушение на съня.

Красота и външен вид: Коса: Подходящи дни за подстригване на косите – петък, събота, неделя, понеделник. Неблагоприятни дни: вторник, сряда, четвъртък. Можете да боядисате косите си в петък и събота. В неделя и понеделник е благоприятно време за накъдряне и изцяло сменяне на прическата. Масажи: Благоприятни дни за лечебни масажи: петък и събота. Останалите дни са неблагоприятни заради положението на Луната във Везни и предстоящото пълнолуние. Обеци и татуировка: Всички дни са благоприятни за поставянето на обеци. Избягвайте татуирането на тялото във вторник, сряда и четвъртък. Сауна и парна баня: Всички дни са позволени за тези процедури.

Хранене и диета: Луната е нарастваща, а в неделя и понеделник се движи във Везни. Възможно е да чувствате подутост. Организмът задържа вода и създава усещането, че сте напълнели. Пийте умерено количество течности и ограничете солта. Днес и утре следете срока на годност на продуктите, които консумирате. Възможни са натравяния поради негодни храни. Лунната диета тази седмица стартира в четвъртък, 11 май, точно в 00.42 часа с настъпване на фаза пълнолуние.

Основни звездни аспекти: През тази седмица Луната се движи в Дева, Везни и Скорпион. Меркурий вече е директен по своята орбита. Можете да стартирате дългосрочни проекти, да подписвате договори и да закупите желаната техника или пособия за дома. Очаква ни относително благоприятна седмица, огряна положително от тригоните между Слънцето и Плутон във вторник и Меркурий и Сатурн в четвъртък. През тази седмица ще осъзнаем много от нашите потребности за сериозна промяна в своя живот. Не след дълго ще започнем и да я осъществяваме. Отворете сърцата си към новото и приемете хората около себе си с техните таланти и положителни качества. В работните дни от идната седмица сме склонни да следим личните си интереси и да не влизаме в конфликти с чуждите. Да изпипваме така нещата, че да са угодни за всички. В хармония сме със заобикалящия ни свят. Можем да подпишем договори, от които да зависи бъдещето ни. Да подемем инициативи, от чийто успех ще останем изненадани. И не на последно място – пълнолунието в Скорпион ни помага да се преборим с вътрешните си страхове и да погледнем на света от ъгъла на нашите собствени постижения и да ги сравним с тези на хората около себе си.

ОВЕН

Положителна седмица

Предстои ви една жива и доста позитивна седмица. Директното движение на Меркурий в знака ви е причина да се настроите оптимистично и да започнете някои свои проекти, които бавехте в последно време. Движението на Луната в Дева ще ангажира вниманието ви не само върху професионалния живот, а и върху личния. Решени сте направите нещо за здравето си, да подобрите начина си на живот. През работната седмица ви чакат мощни трансформиращи положителни сили. Не е изключено рязко да смените посоката на движение и да подемете нещо съвсем различно от това, с което сте се занимавали до този момент. Ще ви потърсят приятели с предложение за съвместна работа. Ще сгрешите, ако откажете.

ТЕЛЕЦ

Заредени с очаквания

И при вас лека-полека колелото започва да се задвижва. Имате нуждата да останете поне мъничко насаме със себе си, в спокойна и тиха обстановка. Осигурете си лично пространство и време в тройката почивни дни. През новата работна седмица ви очаква сериозно личностно развитие. Ще бъдете доволни от себе си заради постижение в службата или в личния живот. Очакват ви радостни събития и добри новини. При всички положения усмивките и доброто настроение ще преобладават, така че се заредете с добри очаквания.

БЛИЗНАЦИ

Прилив на енергия

След като в последно време заради ретроградното движение на вашата планета управител Меркурий делата не вървяха с особено темпо, сега е дошъл моментът и при вас да има подем. През тази седмица ви чака прилив на сили, енергия и доста положителни развръзки. Осъществете през почивните дни срещи и контакти с хора, които играят важна роля в живота ви. През новата работна седмица се отдавате на размисли. По-скоро с размишления, отколкото с действия ще бъдете заети в по-голямата част от времето си. Не предприемайте рискови начинания в сферата на доходите си.

РАК

Получавате подкрепа

И при вас се наблюдава период на подем и разгръщане на силите. Имате желание да преодолеете своите вътрешни страхове и да предприемете по-смели и мащабни действия. Отделете почивните дни за приятни срещи с хора, които не сте виждали от дълго време. Заредете се с положителна енергия. През новата работна седмица неминуемо ще осъществите контакт с личност от особено авторитетно положение за вас самите. Спечелете си подкрепата и не подминавайте предложенията, които ще получите именно от една такава среща.

ЛЪВ

Положителна седмица

Предстои ви доста благоприятна седмица, в която ще сте влюбени и творчески настроени. Доброто ви настроение е обагрено от положителни емоции и очаквания да ви се случи нещо хубаво. Изживейте трите почивни дни в приятна компания и пътувайте, ако имате тази възможност. Заредете се с мотивация за новата работна седмица. Тя идва с реални предложения за развитие и просперитет. Важна е за вашия професионален възход, така че не е добра идея да сте в отпуск или да отсъствате по една или друга причина. Безработните ще си намерят работа.

ДЕВА

Интересни предложения

През следващите седем дни сте в добра форма и активността ви е подчертана. Гарантирате си положително развитие и успех. През почивните дни се отдайте на срещи с приятели и емоции от позитивен характер. Имате нужда да разпуснете насъбралото се в последно време напрежение. През работната седмица ви чакат интересни предложения. Нещо се случва във ваша полза, така че да ви постави в благоприятна ситуация както в личен, така и в професионален план. Нямате повод за недоволство. Периодът наистина е благоприятен.

ВЕЗНИ

Късметът е с вас

Очаква ви една доста благоприятна седмица. Не само в работен план, а и в личен късметът е неотлъчно с вас. Добрата новина е, че през този период предстои да разрешите финансов проблем, който не ви даваше мира в последните дни, докато Меркурий беше ретрограден. Въпреки добрите шансове бъдете малко по-пестеливи, за да не си докарате допълнителни грижи. На работното място периодът е благоприятен за ретроспекция и осъзнаване на грешките, но също така и за творчески занимания, както и за занимания, които вършите с удоволствие и радост. Не се товарете с нищо, което ви прави психически уязвими.

СКОРПИОН

В прекрасен период

Вие също ще се чувствате брилянтно през този период, въпреки че някои от дните ви минават толкова бързо, че едва ги усещате. Тук не става въпрос само за почивните, а и за работните дни в седмицата. Заели сте се с много ангажименти и вършите всичко паралелно. Добрата новина е, че този път ще ви остава повече време за семейството и личния живот. За срещи с приятели и флиртове, ако имате нужда от нови емоции в любовния живот. Вършете всичко, което ви доставя удоволствие. Влейте душата си във всяко нещо, което правите.

СТРЕЛЕЦ

Подписвате договор

И за вас предстои една прекрасна седмица. Очаква ви финансов успех. Някои ще получат забавени приходи, а за други приходите ще бъдат предизвикани от подписването на нов трудов, граждански договор или договор за изпълнение на проект. Нека целите ви са по-големи от досегашните. Заложете да на амбициите си. Малко по малко ще разтворите вратите към успеха си. Добрата новина в хороскопа ви е, че без много усилия ще разрушите досадни догми в семейството си, което е предпоставка за отпадането и на много проблеми в отношенията ви там.

КОЗИРОГ

С грижа за финансите

В забързаното ежедневие вие често забравяте да обръщате внимание на своя личен интерес в сферата на финансите. През този период ще бъде добре да разгледате офертите от банките, за да пренасочите спестяванията си в по-изгодни фондове, за да ви носят по-голяма доходност. Бъдете отговорни към парите си. Време е да преподпишете договори и да разместите фигурите така в шахматната дъска, че да увеличите приходите си. Сега можете да го направите и това е причината за този акцент в хороскопа ви. Погрижете се за личните си финанси.

ВОДОЛЕЙ

Приключенски емоции

През тази седмица се освобождавате от тежки мисли. От сега нататък гледате по-позитивно на живота и на всичко ставащо около вас. В професионален аспект е хубаво да отстоявате своето лично пространство. Да сте самостоятелни. Ако разчитате на някого или ако зависите от някого, това ще ви донесе само излишни забавяния и евентуално – пропуснати ползи. Насладете се на една хубава седмица и в личен план. Постарайте се да прекарате почивните дни с любимите хора, като се разходите на места, на които не сте ходили до този момент. Заредете се с приключения и емоции. Имате нужда от разпускане.

РИБИ

Сериозни планове

През този период ще се изявите като перфекционисти на работното място. Изпипвате всичко в детайли, а и късметът е на ваша страна. Ще набележите нови цели, които да гоните от сега нататък. Амбицията ви расте. Сега сте по-жизнени от всякога. Дните ви са изпълнени от положителна енергия и всичко това ви дава сили да задвижите колелото напред. В личен план също ви чака шанс да промените нещо. Да вземете важни решения и да планирате близкото бъдеще. Насладете се на тази доста жизнена и така позитивна седмица.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

5 май. Не обичате промените, особено ако някой се опитва да ви ги наложи отвън. Ако ще ги има, то те винаги трябва да са плод на вашето решение. Пътувате винаги по работа. Рядко – за да се обогатите или разтушите. Обичате дома си, удобството и комфорта му повече от всичко. По-скоро сте статични натури, отколкото динамични, каквито би следвало да бъдете, щом сте се родили на 5 май.

За дванайсет месеца от рождения си ден днес до рождения си ден догодина ще се оставите в ръцете на съдбата. Подвластни на всяко обстоятелство по пътя си, трудно ще въздействате с каквото и да било и на доброто, и на лошото. Оставете нещата просто да ви се случат. Тръгнете ли срещу съдбата, ще почувствате безсилие. Отпуснете ли се по течението, то ще ви отведе във вярната посока.

Здраве: Възможни са проблеми със стомаха.

6 май. Вие, родените на този светъл християнски празник, сте хора, славещи се със своята стабилност в характера. Опора сте за всички около себе си. Консервативни сте и се придържате към традициите. И вкъщи, и на работното място проявявате консерватизъм. Уважавате много своя дом и семейството си.

Изключително позитивна и незабравимо приятна ще бъде следващата една година за вас. Предстоят ви мигове на щастие, което не сте чувствали от дълго време. Ще обновите средата, в която се движите, ще намерите нови приятели. Идеите ви ще се превърнат в планове, а плановете – в реализирани дела. Чака ви много късмет, управлявайте го разумно.

Здраве: Годината предвещава крепко здраве.

7 май. Съдбата ви е отредила да се родите на ден, определящ кармична отплата за добри деяния в минали прераждания. Вие имате късмета да не срещате прекалено големи трудности в живота си и често да постигате целите си с малко усилия. Мисията ви в този живот обаче е много сериозна и изисква отговорно да пристъпите към нея. Вие трябва да се образовате до най-висока степен и да преподавате своите знания на другите хора. Ще се превърнете в учители, носещи духовност и мъдрост. Още от малки обичате да четете и страстта ви към новото е силно изразена. Не обичате да вървите по отъпканите пътеки на живота, а сами искате да прокарате пътища. Ето защо често няма да бъдете разбирани и ще ви обявяват за лекомислени. Но със своята прозорливост и находчивост вие наистина ще допринесете хората около вас да мислят по-различно. В любовта ще бъдете най-щастливи, когато срещнете своята духовна половинка. Затова не бързайте да сключвате брак, докато интуитивно не почувствате, че е дошло време за това.

Навлизате в рутинна и по-трудна година от живота си. Сега промените няма да са толкова често явление, но и това си има смисъл. Обърнете внимание на детайлите в живота си. Движете се във вече познатата леха, за да добиете съвършенство. Нека рутината бъде преобладаваща, за да сте щастливи от всичко онова, което вършите.

Здраве: Възможни са проблеми с разширени вени, както и с кръвообращението.

8 май. Гоните върха в професионалното си развитие, обаче трябва да сте наясно, че няма да го достигнете бързо. При вас всичко протича бавно, ритмично и продължително във времето. Така че не си мислете, че отведнъж ще станете началници или нещо повече. Ако започвате частен бизнес, успехите ще идват постепенно, с течение на времето. Но със сигурност ще удари часът, в който реализацията ви ще бъде завидна, но също така и стабилна, защото ще е постигната с много труд и усърдие. Заслужава си да положите тези усилия. В семейството често ще угаждате на своите близки. Това ви радва и изпълва с добро настроение.

Навлизате в една прекрасна година на промени и пътувания, която ще ви донесе доза позитивен заряд и емоции. Добре владейте живота си, за да не изпуснете нишката и да не извършите необратими неща. Промените контролирайте внимателно. Важното е, че от сега нататък настъпва раздвижване.

Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове и бронхите.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *