5 години куклена сцена за съботни спектакли отбелязват в Театър ВЕСЕЛ

Проектът за съботни спектакли за семейна публика на Търновския куклен театър ВЕСЕЛ навърши 5 години. Над 130 представления са изиграни за любителите на кукленото театрално изкуство. Повече от 10000 зрители не само от Велико Търново, а и от областта са посетили камерните спектакли, представяни в съботните дни. Уникалният феномен – куклен театър – провокира не само детската аудитория, но и възрастните. В продължение на 5години куклената сцена на Театър ВЕСЕЛ успя да спечели за каузата на театъра зрители от 3 поколения – баба и дядо, мама и татко, децата… Богатият репертоар даде възможност за среща не само с актьорите на Търновския куклен театър, а и с артисти от цялата страна. Театър ВЕСЕЛ посреща на сцената на читалище „Искра” в старата столица куклените театри от Бургас, Варна, Габрово,Пловдив, Русе, С5 години куклена сцена за съботни спектакли отбелязват в Театър ВЕСЕЛ (3)ливен,Ямбол, Търговище, Хасково, Шумен, Стара Загора.  Разнообразието от спектакли и гостуващи театри възпитава висок художествен вкус у зрителите от различните възрастови групи. Така се формират високи естетически критерии в областта на сценичното изкуство, като те се запознават с образци на класическата и съвременната драматургия за деца и възрастни.

„Много се радвам, че вече във Велико Търново има къде да си заведем децата да гледаме куклен театър. Бяхме редовни зрители през миналия сезон. Този смятаме също да е така”, споделя Ралица Илиева, една от многото майки, които се забавляват заедно с децата си.

„Вече имаме възможност редовно да гледаме куклен театър. Това е много хубаво, защото децата виждат театралното изкуство и могат да му се насладят в „детска” форма. Гледаме да не пропускаме представления, защото се забавляваме заедно като семейство”, уточнява Александър Петров.

„Малките бяха като омагьосани! И големите – като малките! Още след първата ни среща миналата година моят син попита кога пак ще дойдем. Благодарим за удоволствието и този път”, споделя Вероника Михайлова на страницата на Театър ВЕСЕЛ в социалните мрежи.

5 години куклена сцена за съботни спектакли отбелязват в Театър ВЕСЕЛ (2)„Засега са уточнени заглавията за предстоящите два месеца, след което предстои лятна ваканция. Куклената сцена е вече факт. Публиката търси тези спектакли и това е доказателството за нашия прав и точен подбор на театри и заглавия. Има интерес и от други държавни театри от цялата страна. Мисля, че във Велико Търново ще продължат да се случват театрални празници за деца, каквито няма дори и в столицата – богат пъстър афиш от разнообразни трупи и постановки. Търновската публика може да бъде само щастлива от този факт. И не на последно място по важност е любезната подкрепа на Община Велико Търново, с чиято помощ се реализира Проектът за съботни спектакли за семейна публика на Театър ВЕСЕЛ ”, обобщава директорът на кукления театър Веселин Василев.

5 години куклена сцена за съботни спектакли отбелязват в Театър ВЕСЕЛ (5)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *