Новини

Кмет и евродепутат откриха нова детска площадка в квартал „Картала”

НОВА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА В КВАРТАЛ „КАРТАЛА“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОТКРИХА КМЕТЪТ ДАНИЕЛ ПАНОВ И ЕВРОДЕПУТАТЪТ Андрей Новаков. На събитието дойдоха и над 100 търновски деца, които се забавляваха и зарадваха своите родители и гости с изпълнения на песни и танци.

Новата площадка е с площ от 100 квадратни метра и отговаря на всички изисквания за безопасност. На разположение на децата са два различни вида люлки и катерушки, настилката под съоръженията и край тях е ударопоглъщаща и предпазва малките великотърновци от наранявания.

„Новата придобивка е част от цялостната ни политика Велико Търново да става още по-добро място за живеене, детски игри, образование, спорт и отдих. Предстои да бъдат поставени още нови съоръжения в кътовете за отдих на улиците „Мальовица” и „Ниш”, детските градини „Соня” и „Мечо Пух”. Инвеститори, които развиват дейност в нашия град, съвсем скоро ще дарят нови съоръжения за площадките в детска градина „Ивайло“ и още две забавачки. Радвам се, че в нашия град има предприемачи, които протягат двете си ръце и помагат на общината в процеса на ремонт на всички детски зони”, каза търновският управник Даниел Панов.

Той обяви, че само през тази година в града ще бъдат инвестирани над 23 млн. лв. по новите европейски проекти. С парите ще продължи да се подобрява градската среда в старата част на Велико Търново и кварталите „Варуша”, „Чолаковци”, „Бузлуджа” и „Картала”.

„Случили сте на кмет – ако кметовете в България повече приличаха на вашия, държавата ни щеше да бъде друга”, поздрави децата и техните родители, дошли за откриването, евродепутатът Андрей Новаков и подари на ръководството, педагозите и децата в ЦДГ „Ивайло” нов лаптоп.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *