102 четения

Росица Димитрова става социален зам.-министър, проф. Любомира Попова отказа образованието

ШЕФКАТА НА ОБЩИНСКАТА ДИРЕКЦИЯ ПО СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО РОСИЦА ДИМИТРОВА пое поста зам.-министър на труда и социалната политика, разбра от свои източници „Борба“. Най-вероятно ресорът, за който Димитрова ще отговаря, ще е свързан с емигрантите, коментират в политическите среди. Димитрова има магистратури по „Социални дейности“, „Здравноосигурителни системи“, „Стопанско управление“ и „Управление на европроекти“ от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ПУ „П. Хилендарски“. Назначена е със заповед на премиера Бойко Борисов.

По време на предизборната кампания тя бе включена в листата на ГЕРБ за народен представител. Димитрова дълги години е на поста в търновското кметство и един от изявените специалисти в тежкия социален ресор в национален мащаб.

Междувременно проф. Любомира Попова е отказала да бъде зам.-министър на образованието, твърдят още запознати с кадровата политика на новите управляващи. Затова пък Попова, която беше втора в кандидатдепутатската листа на ГЕРБ, но не влезе в парламента заради преференциалното гласуване, най-вероятно ще е следващият областен управител или поне вицегубернатор, както и в предишните два, макар и непълни мандата. Борбата за този пост ще е между нея и бившия титуляр проф. Пенчо Пенчев, който сам се отказа от номинация за народен представител.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

5 коментара за “Росица Димитрова става социален зам.-министър, проф. Любомира Попова отказа образованието

 • 10.05.2017 в 17:54
  Permalink

  Каква орисия – само некадърни и некомпетентни събрани пак в това правителство.

  Отговор
 • 10.05.2017 в 19:30
  Permalink

  Покойният ми баща с право казваше-„Някои жени трябва на оная си работа златен паметник да вдигнат“!!!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!