15 четения

С парад на знамената Велико Търново отбеляза тържествено Деня на Европа

С ПАРАД НА ЗНАМЕНАТА НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ – ЧЛЕНКИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, вчера великотърновски ученици и деца дефилираха по главната улица на старата столица по случай Деня на Европа – 9 май.

На тържествена церемония пред сградата на кметството бяха издигнати флаговете на България, Европейския съюз и болярския град, а церемонията уважиха жители и гости на града.

„Преди да бъде Европейски съвет, комисия и парламент, преди да стане единен пазар за над 500 милиона души, европейският проект е преди всичко пространство на споделени ценности. Европейският съюз не е просто най-мащабният политически проект в историята, а нашата надежда, че бъдещето може да носи мир, прогрес, развитие, социално-икономическо равенство и просперитет за всички“, каза в словото си по повод празника търновският кмет Даниел Панов. По думите му, тези ценности са ни завещани от основателите на Обединена Европа и затова във време, в което европейският проект е застрашен, подложен на външни атаки и сериозни вътрешни изпитания, трябва да го подкрепим.

parad (2)„Наш дълг е да продължим да изграждаме общ политически, икономически и най-вече ценностен проект, в центъра на който стои всеки от 500-те милиона европейски граждани”, каза още управникът на старата столица. Той подчерта, че Велико Търново е първият български град, който празнува Деня на Европа за 20-и пореден път, и то далеч преди членството на страната ни.

След него третокласникът Никола от ОУ „П. Евтимий“ представи стихотворение, посветено на Европейския съюз, а Преслава Цанева от ПМГ „Васил Друмев“ произнесе обръщение към великотърновци.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Един коментар за “С парад на знамената Велико Търново отбеляза тържествено Деня на Европа

  • 10.05.2017 в 19:29
    Permalink

    Ден Европа- договор между капиталисти за по-голяма експлоатация. Ден Победа- освобождение . Кмете, кмете …… каква си ми Европа ???

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!