Пет отличия за малките шахматисти на ШК „Етър“ от „Слънцата на Трявна“

С 11 състезатели се представи ШК „Етър“ в шестото издание на детския турнир „Слънцата на Трявна“. Надпреварата се проведе на 7 и 8 май с участието на 79 състезатели от цялата страна от 6 до 14 години. Организатор бе местният клуб „Трявна – 2001“, съорганизатори ШК „Етър“ и ШК „Орловец- 1997“ (Габрово), главен съдия бе великотърновецът Николай Йорданов. Всички състезатели мериха сили в общ турнир с отделни класирания за момичета и момчета съответно до 8, 10, 12 и 14 години.

Малките етърци донесоха общо 5 медала, най-много от всички клубове. Стилиан Ангелов от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ спечели сребърен медал до 12 години с 4,5 точки. Той е трети в генералното класиране с най-добри показатели. Неговият брат близнак Кристиан е на шесто място.

На второ място се класира Стефани Бижева при 8-годишните момичета. Тя завърши с 3 точки и раздели първото място. Първокласничката от СУ „Емилиян Станев“ стартира неуверено, но показа борбеност и бързо догони съперничките си.

Пламен Стоянов се окичи с бронзов медал при 14-годишните момчета. Той завърши с 4,5 точки, като втория в групата с 3 победи и 3 ремита, и покачи рейтинга си с 32 пункта. На шесто място остана Стефан Тодоров с 4 точки.

При 14-годишните момичета Виктория Маринова стана трета с 2,5 точки. Нейната сестра близначка Александра е четвърта.

Много оспорвана беше борбата при 8-годишните момчета. Тук категоричен шампион стана Владимир Кононенко с 4,5 точки, който наскоро участва на световно ученическо първенство. Но цели 9 момчета финишираха с равен брой точки – 3. Интересно е, че първите 6 от тях загубиха в последния кръг от по-големи съперници. Етърците в тази група, близнаците Веселин и Слав Чамуркови, също финишираха с 3 точки. Веселин обаче имаше по-добри показатели и спечели бронзов медал.

При 10-годишните Боян Цаков завърши с 3 точки на 12-ото място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *