Проф. Любомира Попова от ГЕРБ е новият областен управител

ПРОФ. ЛЮБОМИРА ПОПОВА Е НАЗНАЧЕНА ЗА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, стана ясно след първото заседание на новия министерски съвет.

Както „Борба“ първа прогнозира, досегашната два мандата вицегубернаторка, става титуляр и ще е втората жена областен управител след Гергана Трифонова, която заемаше този пост девет месеца в мандата на НДСВ.

Любомира Попова е професор към катедра „Педагогика“ в Педагогическия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Била е съветник от ГЕРБ, а на последните парламентарни избори бе втора в кандидатдепутатската листа.

Назначението й изненада местните партийци от ГЕРБ, тъй като в дневния ред на правителственото заседание бяха включени смени само на трима губернатори, между които търновската областна администрация не фигурираше. На заседанието обаче са назначени цели 22 областни управители.

Част от политическите анализатори в старата столица също са изненадани, тъй като се считаше, че за трети път поста ще поеме досегашният областен управител проф. Пенчо Пенчев.

В редиците на ГЕРБ се очаква и друга знакова рокада. За общински лидер във Велико Търново най-вероятно ще бъде утвърден председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов на мястото на Евгени Стоев, който бе три мандата депутат. Пред „Борба“ новият губернатор Любомира Попова коментира, че приема поста като знак на доверие към досегашните си ангажименти.

ТОВА Е МНОГО ГОЛЯМА ОТГОВОРНОСТ. АЗ ПОЗНАВАМ АДМИНИСТРАЦИЯТА, КОЯТО РАБОТИ МНОГО ДОБРЕ И ИМА ОТЛИЧНИ ЕКСПЕРТИ. Ще държа на приемствеността и ще надграждам постигнатото. Проф. Пенчев е еталон за почтеност и отговорност и ще следвам професионалния му пример“, каза пред „Борба“ проф. Любомира Попова.

Що се отнася до бъдещите й заместници тя припомни, че те също лично се назначават от министър-председателя. Това може да се случи във всеки един момент и не е необходимо специално правителствено заседание.

Елена ЧАМУРКОВА

One thought on “Проф. Любомира Попова от ГЕРБ е новият областен управител

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *