121 четения

Зрелостниците на СУ „Вл. Комаров“ получиха своя звезда в Касиопея

СВОЯ ЗВЕЗДА В СЪЗВЕЗДИЕТО КАСИОПЕЯ ПОЛУЧИХА КАТО ПОДАРЪК ЗА ЗАВЪРШВАНЕТО СИ ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ ОТ СУ „ВЛАДИМИР КОМАРОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. 21 момчета и момичета си взеха довиждане с училището, в което са прекарали последните пет години от живота си. Учителката по география Веселка Василева връчи сертификат с името на звездата, наречена „Випуск 2017 СУ „В. Комаров” на всяко дете по време на милото тържество, с което тийнейджърите бяха изпратени в петък.

В празника на абитуриентите участваха всички класове на гимназията, началните учителки, които са учили сегашните дванадесетокласници, включително и тяхната учителка в детската градина.

Всички паралелки от 1 до 11 клас бяха подготвили изненади за абитуриентите, които в края на тържеството трябваше да молят приятели и близки за помощ, за да отнесат всичките си подаръци вкъщи. Първокласниците откриха тържеството с малка драматизация, след което второкласниците връчиха на каките и батковците по един училищен звънец, изработен от златиста хартия. Децата от трети клас подариха по една гривна с наричане. Гривните са изработени с помощта на учителката на трети клас Антоанета Дочева и съдържат различни символи за успех и приятелство. Двете учителки на четвърти клас, които са и първите преподаватели на настоящите дванадесетокласници, изпратиха порасналите си вече деца със свитък, в който бяха написали послания за тях.

Учениците от пети и седми клас поздравиха всички с по един танц. Музикален беше подаръкът и на шестокласниците. По тяхна покана в училищното тържество участва учебният оркестър на „Българче” с ръководител Стефан Печикамъков. Главният тъпанджия в оркестъра е шестокласникът Мирослав Василев, чиято по-голяма сестра беше една от абитуриентките на СУ „Вл. Комаров”.

Бухалчета, изработени от отпадъчни материали, подариха на завършващите осмокласниците, а учениците от девети клас зарадваха абитуриентите с шарж за всеки един от тях. Веселите рисунки бяха нарисувани специално за случая от Денис Нуриев и предизвикаха истински възторг сред завършващите. Питка, за да не бъдат никога гладни нито за хляб, нито за любов, получиха зрелостниците от 10 клас. Единадесетокласниците подариха на абитуриентите по един последен ученически бележник, в който да съберат автографи от любимите си учители, но вече само за спомен. Директорът на гимназията Веселин Ангеличев награди с купи най-добрите зрелостници, постигнали успехи в различни състезания и конкурси.

СЕРТИФИКАТЪТ, С КОЙТО УЧЕНИЦИТЕ НАУЧИХА, ЧЕ ИМА ЗВЕЗДА НА ТЯХНО ИМЕ НЯКЪДЕ В ОГРОМНАТА ЗВЕЗДНА ВСЕЛЕНА, ги направи истински щастливи. „Звездата се вижда нощем при ясно време и от територията на България. Надявам се тези момчета и момичета, повечето от които отсега още имат твърде сложен живот, да не забравят, че са учили тук и че са били обградени с любов”, каза през сълзи Веселка Василева, която не е класен на тези деца, но се беше погрижила за тяхното тържество. Миналата година тя изпрати своя клас със специална церемония, която завърши с фойерверки и много сълзи.

И ВЪПРЕКИ ЧЕ ДЕНЯТ БЕШЕ САМО ЗА РАДОСТ, ИМЕННО ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ ОТ ГИМНАЗИЯТА ПЪРВИ СЕ ВКЛЮЧИХА В започналата дарителска кампания за Денислав Соколов. 24-годишният мъж е бивш ученик в СУ „Васил Комаров”. Неговите по-млади съученици научили, че лекарите са му поставили тежка диагноза, и веднага решили да подкрепят младежа, който днес вече трябва да е в Турция за операция.

С. БОЯНОВА

Сн. авторката

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!