3 четения

Правят футболен терен с естествено тревно покритие в района на бившата ледена пързалка

На терена около бившата ледена пързалка, намиращ се до западните зали на спортен комплекс „Ивайло” във Велико Търново, ще бъде изградено футболно игрище до реализацията на цялостния проект за тренировъчна база. Инициатива е на кмета на старопрестолния град Даниел Панов и има за цел да разшири възможностите за тренировъчен процес на великотърновските футболисти.

Предстои да започне първият етап от реализацията, през който пространството ще бъде обезопасено, валирано и подравнено, а старата ограда и металните елементи ще бъдат премахнати. Вторият етап предвижда обезопасеният терен да бъде оформен като тренировъчно футболно игрище с естествена тревна настилка, дренажна и напоителна система. Експерти от дирекция „Строителство и устройство на територията” вече работят по изготвянето на скица и технически проект. Финансирането ще е от собствени средства на общината и от спонсори.

Изготвен е проект за този район, с който от Министерството на младежта и спорта се търси финансиране за изграждане на три спортни съоръжения – футболен терен с естествена настилка, игрище с изкуствена настилка и лекоатлетическа зона за хвърляне на диск, копие и гюле. Инвестиционното намерение продължава да бъде актуално и ще бъде реализирано при осигуряване на финансов ресурс, съобщиха от Община Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *