Престъпление и наказание. Петима от наркобандата на Иван Досков осъдени след спогодба с прокуратурата

47-годишният тартор на дилърите, синът му Дилян Испанеца и роднина тепърва ще бъдат клиенти на Темида

ПЕТИМА ОТ 8-ЧЛЕННАТА БАНДА НА 47-ГОДИШНИЯ ИВАН ИГЛИКОВ ДОСКОВ бяха осъдени от спецсъда след споразумения със спецпрокуратура в София, научи „Борба“ от свои източници. Спогодбите са одобрени на 11 май и са влезли в сила. 8 месеца затвор получава Стефан Йоргов, който обаче скоро ще излезе, защото почти толкова време е зад решетките. Златин Григоров е осъден на три години условно с петгодишен изпитателен срок. Също толкова са получили Галин Рендаков и Пламен Драгоев. Христофор Савов също е признал вината си и получава две години условно с 4 г. изпитателен срок. До момента всичките петима обвинени в разпространение на дрога бяха зад решетките.

ТЕПЪРВА ТАРТОРЪТ НА ГРУПАТА ИВАН ДОСКОВ, 26-ГОДИШНИЯТ МУ СИН Дилян Игликов – Испанеца и техният братовчед Милен от Джулюница ще стават клиенти на спецсъда, но с обвинителен акт от прокуратурата, която им е отказала споразумения. Бащата и синът са с постоянен арест, а осмият участник Милен не е имал мярка за неотклонение. Групата била наблюдавана доста дълго, тъй като била много конспиративна и мнителна. Едва на 16 септември 2016 г. се пристъпва към операцията. Задържани са 8 души. Акцията на ГДБОП бе проведена в момент, когато някои от лицата получавали част от наркотиците, като идеята след това била да бъдат разпространени на територията на Велико Търново и Горна Оряховица. Тарторът на групата Иван Досков е намирал марихуаната и я предавал за разпространение на другите лица в йерархията. После паричните потоци се връщали по обратния път, като достигали до него.У него бяха открити също 18 патрона и буркан със сачми. Няма данни по делото членовете да са отглеждали марихуана. Не е известно откъде ръководителят получавал наркотика. Основният начин на разпространение бил по телефона с кодови думи. Само за час между баща и син са били проведени 24 разговора, бяха установили антимафиотите. Иззети са наркотици, симкарти, телефони, флашпамети. В един от групата бяха открити над 4 кг марихуана и други наркотици.

БАНДАТА НА ДОСКОВ НЕ СЕ ЗАНИМАВА С ОТГЛЕЖДАНЕ НА МАРИХУАНА, а действа само като дилърско минипредприятие на квартален принцип и след заявки. Преди години Досков бе осъждан и лежа в Испания за същото престъпление. В търновския арест в зората на демокрацията мъжът си подпали дюшека, защото бе замесен във взривяването на гаража на тогавашния окръжен прокурор на болярския град Цанко Русев. Това е втората организирана престъпна група във Великотърновска област, която бе ударена през 2016 г. Първата бе бандата на Айдън Юсеинов, която също вече получи наказания от спецсъда. Тарторът Айдън отнесе 8 месеца затвор и 30 000 лева глоба след спогодба с държавното обвинение, за което „Борба“ писа през април т.г.

Нели СУКОВА

2 thoughts on “Престъпление и наказание. Петима от наркобандата на Иван Досков осъдени след спогодба с прокуратурата

 • 31.01.2018 в 12:54
  Permalink

  Форка защо предаде шефа кажи?
  Яде и пи с него правеше се на мъж после се насра и си каза всичко.
  Христофор е предател!!!
  Нели Сукова престанете да триете коментарите за Юорьо.
  Всички знаят колко е насран сега и какви ги наговори за Досков на полицайте.
  Да си избира поличка от сега

  Отговор
 • 17.10.2019 в 20:50
  Permalink

  Те тия Капиновските селяндури,като започнеш Дойков,Досков а тоя Форьо пък изобщо няма и да го коментирам защото той милия си е на един шамар живот,като паляче обикаляше зад тях и им лижеше гъзовете,шута на компанията.Та за другите двама господата Досков(Игликов) и Дойков та са толкова прости горките,такива селяндури прости са,че едно цяло изречение не могат да скалъпят.Пък виж как са се взели на сериозно тцтцтц Аве селяндури стойте си там по оборите и не се показвайте хич,че сте срам за Българската мафия ве тапунгери. То от далеч лъхате на селски парфюм само докъто ви види човек,та къде сте тръгнали ве господа селяндури не мога да разбера,вие ако сте мафиоти аз съм трамвай.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.