18 четения

Явор Божанков се срещна с новите членове на БСП – Горна Оряховица

НОВИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА БСП – ГОРНА ОРЯХОВИЦА, ПРИВЕТСТВА ЛИЧНО НАРОДНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ ГРАЖДАНСКАТА КВОТА НА ЛЕВИЦАТА Явор Божанков. Той участва в заседанието на Общинския съвет на партията, когато бяха приети новите членове на столетницата.

Депутатът подробно запозна присъстващите с работата на парламентарната група на „БСП за България“.

„Предприехме много важни за обществото ни инициативи, но мнозинството ги отхвърли“, заяви Божанков. „Такъв пример е искането ни за създаване на временна комисия за проверка и контрол на строителството на магистрали и пътища. Мнозинството я отхвърли с аргумент, че има компетентни органи, които извършват тези проверки. Но ние искаме да знаем кой носи политическата отговорност. Доста скандали за строителството на големи инфраструктурни проекти излязоха в обществото – АМ „Марица“, където за два дни са усвоени 50 млн. лв., а за един тунел по АМ „Хемус“, където един живот беше загубен, години наред нямаше пари за ремонт. Целта на тази комисия е къде и с какво качество се строи“, каза Божанков.

Като член на правната комисия и на комисията по околна среда той посочи, че не е обосновано прекратяване на проверката по дейността на КЕВР. „Цялостната работа на Народното събрание е в такъв дух – стремеж да се работи на сянка, скрито, да се огрничат инструментите на народните представитли да контролират изпълнителната власт. Това е удар срещу демокрацията“, каза Божанков.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *