15 четения

Осем медала за ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ от Национална универсиада 2017

С куп отличия се завърнаха студентите от Великотърновския университет на Национална универсиада 2017 в Стара Загора. Два златни и един сребърен медал спечелиха ориентировачите от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Иван Сираков победи в спринта и средната дистанция, а новото попълнение в студентския отбор и първокурсник в специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание“ (ПОФВ) Валентин Шишков спечели сребърен медал на спринта и се класира пети в средната дистанция. Стоян Владков от същата специалност подкрепи отбора по ориентиране, като се нареди на шесто място в спринтовата дистанция. Ръководител на студентския отбор по ориентиране бе доц. Стефания Беломъжева-Димитрова.

Стоян Владков взе сребърен медал в бягането на 3000 метра, след като водеше почти до самия финал и бронзов медал на 800 м. Станислава Василева, студентка в специалност ПОФВ, завърши трета в мятане на диск и се класира на 5-о място в тласкането на гюле. Гергана Иванова се нареди на 6-о и 8-мо място в двете дисциплини от групата на хвърлянията.

Юлия Керемедчиева, четвъртокурсничка в специалност ПОФВ, по безапелационен начин спечели златните медали в дисциплините трудност и скорост от шампионата по спортно катерене. Антонина Иванова е седма, Владимир Дилов е 12-и, а Валентин Борисов 13-и. Момичетата спечелиха и голямата купа за първото място в отборното класиране. Ръководител на отбора бе главен асистент д-р Милен Видиновски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!