131 четения

Още един випуск се сбогува с Лясковското училище

Млади, възторжени и красиви, с цветя и балони, лясковските випускници на 2017 година се събраха за тържествената церемония по изпращане в двора на СУ „Максим Райкович”. Гости на тържеството бяха кметът на общината д-р Ивелина Гецова и секретарят Мариян Паскалев, както и развълнувани родители. Националният флаг издигнаха класните ръководители на зрелостниците, след което бе предадено и прието знамето на училището.

Музикална програма бяха подготвили за изпращането на дванадесетокласниците по-малките ученици – мажоретките танцуваха за тях, а училищния хор им изпя „Детство мое”, „Един неразделен клас” и „Клетва”.

В словото си  директорът на училището Даниела Арабаджиева приветства младите хора със завършване на средното образование и им пожела успешно да израстват като отговорни личности в своето бъдещо развитие. Най-ярките качества на всеки от зрелостниците бяха

изтъкнати пред присъстващите, като с помощта на учителката им по български език бе направено сравнение с литературните герои от изучаваните произведения. От името на абитуриентите бе прочетено прощално слово за благодарност към учителите и клетва за вярност и преданост към съучениците, приятелите, училището. Това направиха Мирослав Иванов и Теодора Петрова – видимо много развълнувани, изпълнени с емоции от предстоящата раздяла. Под звуците на песента „Един неразделен клас” и звъна на последния за тях училищен звънец, с цветя, прегръдки и пожелания, младите хора на Лясковец се сбогуваха с учителите от родното училище. Всеки дванадесетокласник целуна училищното знаме, в знак на почит към училището, в което някои са прекарали 8, а други 12 години от живота си. Преди да пуснат балоните в небето, всички ученици, включително и тези от начален курс, броиха до 12 и възторжени викове „Ура” дълго огласяха двора на училището.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *