340 четения

Ученик на проф. Чирков е новият началник на свищовската хирургия

Доктор Даниел Божидаров е новият началник на хирургичното отделение в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ – Свищов. Роденият в Берковица медик има завидна професионална биография, включваща лечебни заведения в САЩ. От 2005 година работи в „Пирогов”, откъдето идва в свищовската болница. По време на следването си има възможността да е ученик на проф. Чирков, с което се гордее и в момента.

Д-р Божидаров помни датата 16 юли 1993 г., защото тогава емигрира в САЩ. Първите няколко месеца са изключително трудни за лекаря, защото трябва повторно да положи основни изпити, за да придобие правото да практикува лекарската професия зад Океана. След успешното явяване работи в болници в Лос Анджелис и Денвър.

Връщането си от САЩ в България оприличава на пътуване във времето – от XXI век се върнах в XIX век, споделя с усмивка медикът. Решението си да се откаже от успешна кариера в САЩ мотивира с максимата, че камъкът си тежи на мястото.

Основна задача сега пред д-р Божидаров е възстановяването на хирургичния кабинет в болницата. Уверен е, че това ще стане до дни и в него ще могат да се преглеждат пациенти и без направление. Освен това със съдействието на кметовете на населените места от общината ще проведе профилактични прегледи за хората от селата. Не крие и амбицията да привлече свой колега от „Пирогов” за нов хирург в отделението.

Александър ШАБОВ

Един коментар за “Ученик на проф. Чирков е новият началник на свищовската хирургия

  • 16.05.2017 в 20:52
    Permalink

    Бихте ли публикували служебната характеристика, която проф. Чирков дава за д-р Божидаров. Защото иначе остават силни подозрения, че двамата не се познават!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *