77 четения

Мисис България Десислава Ценкова дари бални рокли на момичетата от Помощното училище

БАЛНИ РОКЛИ И ОБУВКИ ЗА ТЯХ ДАРИ ВЧЕРА НА МОМИЧЕТАТА, КОИТО ЗАВЪРШВАТ ПОМОЩНОТО УЧИЛИЩЕ „ТЕОДОСИЙ ТЪРНОВСКИ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Четири млади дами са абитуриентки тази година. Те завършват 10 клас в паралелката „Работник в заведение за хранене и развлечения“ и с това приключва тяхното училищно образование.

Търновката Десислава Ценкова гостува вчера в училището и лично помогна на момичетата да изберат най-подходящите за тях рокли и обувки. „Подари абитуриентски бал“ се нарича националната кампания, в която се е включила Десислава Ценкова като носител на короната „Мисис България“ за 2016 г. Инициативата е на трите конкурса „Мисис България“, „Мисис лейди“ и „Мисис баба“. В кампанията участват всички българки, които са преминали през тези конкурси. „Роклите, които момичетата няма да си изберат днес, ще занеса на други деца и се надявам и те да имат своя приказен бал и да се радват така, както тези млади дами в Помощното училище“, казва г-жа Ценкова.

Преди около половин година тя се окичи с короната „Мисис България 2016“, като успя да се пребори с конкуренцията на над 700 претендентки в предварителен кастинг и 18 финалистки, избрани чрез специална селекция. Завършила е икономика във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и е майка на две момиченца. Освен в тази инициатива Десислава Ценкова участва в реализирането на още една кампания – I’m beautiful, в подкрепа на жени, преживели инциденти, вследствие на което са загубили красотата си, и на такива, преборили рака, но със сериозни щети по тялото, предизвикани от лечението.

Шестима абитуриенти има тази година Помощното училище „Теодосий Търновски“. В началото на юли те ще трябва да се явят на своите изпити – теоретичен и практически, за да защитят I степен на професионална квалификация. Преди това, на 1 юни, трима от тях ще отидат на бала в президентството, който българският държавен глава организира всяка година за младежи, които живеят в домове и центрове за настаняване от семеен тип. Останалите зрелостници на училището, както и най-добрите ученици от по-малките класове, в същия ден ще бъдат на посещение в музея на Чудомир в Казанлък. Те са получили ваучер за безплатно посещение на музей след успешното си участие в инициативата за четене на Чудомирови разкази.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Един коментар за “Мисис България Десислава Ценкова дари бални рокли на момичетата от Помощното училище

  • 17.05.2017 в 19:57
    Permalink

    Тая тема вече не омръзна ли на всички и къде всъщност е новината ?!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!