576 четения

Проверка по сигнал в редакцията. Монахини дават пари на семейство висшисти, оставени без ток, вода и работа

Ваня и Георги се запознават в интернет и заживяват в Горна Оряховица, но несгодите ги следват непрестанно

ВАНЯ МИТОВА И ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ СЕ ЗАПОЗНАВАТ ПРЕДИ МАЛКО ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИНА ПО ИНТЕРНЕТ. Срещат се, харесват и се влюбват, тя е на 41 г., а той е на 43 г. Преди не са имали сериозни връзки. Сключват църковен брак в Петропавловския манастир. Днес по ирония на съдбата монахините им дават пари, пускат ги да си заредят телефона. Вода си носят от чешмата в градския парк в Горна Оряховица или си събират от дъжда. Да разкажем тяхната история, написа до редакцията тяхна приятелка, явно загрижена за съдбата им.

В общия портфейл на Ваня и Георги имаше малко над 20 лева, които бяха останали след като тези дни от манастира им дали 30 лева да си купят хляб. Ток нямат, нямат и газ. Така са оставени на произвола на съдбата от началото на май, а без работа са от месеци, защото никой не ги искал! Това пък е много странно, защото и двамата имат по няколко висши образования. Ваня е бивш журналист, бивш служител на Министерски съвет, преводач, педагог и какво ли още не, твърди тя. Опитва се да припечелва сега от преводи от френски, а освен него владее английски и руски. Георги е бивш банков служител и управител на частни фирми в региона. И двамата постоянно си търсят работа и нямат претенции каква да е тя, но отвсякъде получават откази или след интервюта и обещания по неясни причини не ги вземат.

ЖИВЕЯТ В НАПЪЛНО ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ НА УЛ. „КЛОКОТНИЦА“ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА, където е и постоянният адрес на Георги от над 20 години. Жилището обаче се води на баща му, който сега е кмет на Крушето. Собственикът е заявил, че не ползва този свой имот и заради това ток и вода не са му нужни. След неплатени сметки енергото и ВиК спират консумацията. Могат да ползват газ, но нямат пари да си напълнят бутилката.

„Аз плащах сметките досега, но стана много. Като се обичат толкова, да си намерят работа и да си плащат сметките. Да си живеят и да не ме закачат, доста съм добър и дори наем не им искам, но не може в XXI век да стоят без работа и да се оплакват. Като си е намерил моят син жената на сърцето, да се оправя. Парите за ток и вода са доста много и аз обаче този път няма да платя”, заяви вчера кметът на Крушето Петър Радославов.

„В този апартамент живея от 1994 г., когато бях на работа в банката, си направих пълно обзавеждане. После напуснах заради зли езици, след това бях на друга работа, но така и не ме назначиха няколко месеца и си тръгнах. Подавал съм десетки молби за работа в града и региона, но не ме вземат дори за общ работник! После срещнах Ваня и се заобичахме, реших, че най-после ще бъда щастлив, но сега пък сме без ток и без вода, няма и къде да отидем да живеем“, разказва Георги.

В ЦЯЛАТА ТАЗИ ИСТОРИЯ СПЕСТЯВАМЕ ДОСТА ТВЪРДЕНИЯ и от двете страни. По-важното обаче е на тези хора да им бъде даден шанс за работа. А останалото зависи наистина само от тях самите.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

18 коментара за “Проверка по сигнал в редакцията. Монахини дават пари на семейство висшисти, оставени без ток, вода и работа

 • 17.05.2017 в 12:54
  Permalink

  Я някой запознат да ни обясни каква е работата

  Отговор
  • 17.05.2017 в 14:01
   Permalink

   Изпечена лъжкиня от с.Зверино,представя се като : роднина на Томислав Дончев, студентка на Кристалина Георгиева, инсценировка на бременност са част от нейните номера за хващане на балъци.Пазете се от Ваня оттърване от нея няма.Търси се еледващия при Георги свършиха паричките

   Отговор
   • 18.05.2017 в 10:42
    Permalink

    Гинке, знаем се. Крушето сме шепа хора. Коя сметка ще плати тоя. Той гледа да отмъкне, да вземе. А ти коя си знаем. Гошко, ти помагаше, гледаше Петърчо нали е нещо луд. Гошко, в селото трябва да измислим нещо ще съберем парички. Детето си прокуди, милост няма, за село да милее. Но добре се е догодил пред врстникарката. Да пита тая нас какъв е. Как Диана работи със страх. Ей синко, имаш голям род Гайдари са много и бате ти Тодор, и Петър и Ивайло. Валйо, че и Данчо и Димитър на Мара. Ще видим пенсионерите. Неговия залък да засяда. Гошко, дано Димитър на Мара Дончева знае къде живееш, утре ще дойдем синко. А Мария има грехове. Колко сте хубави. Има ни Крушето сме до теб, тръгвам из селото

 • 17.05.2017 в 13:24
  Permalink

  Гошо не е лошо момче,но дъската му хлопа не съвсем тихо….затова не го вземат на работа…

  Отговор
 • 17.05.2017 в 13:50
  Permalink

  Така е или любов или пари. Поне са заедно и се обичат. А за работа постоянно пишат,че липсват кадри на кого да вярваш. Дано се намерят добри хора да им спомогнат и да заживеят в мир и любов.

  Отговор
 • 17.05.2017 в 16:58
  Permalink

  Уважаема госпожо Аламанска, когато коментирате, обиждате, помислете Ваня има диплом от УНСС а там преподаваше госпожа Георгиева. А това, че познава господин Дончев не значи, че и е роднина, а ща дпугия коментар греха ви е голям. Жоро, го познавам той цял живот си е плащал сметките, този кмет една касова бележка има ли. А ВИЕ АЛАМАНСКА ПИШЕТЕ ЗАЩОТО НЯМАТЕ ПОСЛУШКОТО ДА ВИ ГЛЕДА СИНА, ДА РАБОТИ ВЪВ ФИРМАТА ВИ И ДА СПИ В МАЗЕТО ВИ В ЧИРПАН. АЗ СЪМ ПРИЯТЕЛКА НА ЖОРО

  Отговор
 • 17.05.2017 в 17:09
  Permalink

  Жоро е страхотен. Сам се бори и оцелява. Помагаше на Гинка Аламанска, за ремонти, гледаше лудия син, всяка седмица ходеше да фрезова на Крушето. Ваня е интилигентна, домакиня е чистота доброта. Аз знам защо леля Гинка плюва няма да и бъде робче. А всички сметки последните години Жоро си плащаше пи интернет ток и вода може да се направи справка. А баща му не е човек, умее да обижда злобен и алчен

  Отговор
 • 17.05.2017 в 17:22
  Permalink

  Аз съм Георги. Пиша от градската градина на Горна Оряховица. Всички сметки съм си плащал до януари, имам бележки, по банков път. Ваня има диплом и е преподавала Георгиева.А приятел и роднина е различно. А на милата си леля Гина Аламанска, ще и кажа да си пие хапчетата и да няма да гледам Петър, моля да оцелея защото аз живея за Ваня. Да ми помогне някой да оцелем. Тя има грехове. Леля но съдника е друг. А аз работих за нея тя е..

  Отговор
 • 18.05.2017 в 10:07
  Permalink

  Гоше, как да ти помогна. Този деспот още дерибейства в Крушето. Един син има и теб ли копае. Синко, Гана и Цеца знаят много. Братовчед тие батко ти Тодор Великов. А Гинка как нея срам, коя е тя. Взе дете от снаха си. Внука и израстна без майка. Тя е зло. Моя дом, е и ваш как да те открия, ще платим тока, гледай си момичето. Ти си го обичай, че Гина като съди забравили че и Мария, я съдиха. Като гълъбчета сте.

  Отговор
 • 18.05.2017 в 10:11
  Permalink

  Жарко, как да те намерим. Обичай тока ще платим. Да заредим гас. Как да помогна. Кординати няма. Този кмет, не е кмет а изрод, деспот знаем го. .

  Отговор
  • 18.05.2017 в 15:50
   Permalink

   И аз питам колко е тока, имам хотел мога да помогна, поне адреса да бяхте написали. Утре ще чакам в градската градина. Те заслужават да живеят. Искам да помогна.

   Отговор
 • 18.05.2017 в 15:15
  Permalink

  Невероятна история, трогнах се а за колко лева ток става въпрос?

  Отговор
 • 19.05.2017 в 13:10
  Permalink

  Аз съм игумена на Преображенския манастир колко лева е тока да го платим.

  Отговор
 • 21.05.2017 в 15:22
  Permalink

  Не мога да разбера от какво точно трябва да се трогна.Двама нормални хора в трудоспособна възраст,без някакви болести които да ги възпрепястват да работят,да седят и да се оплакват.Работа има на много места.В „Ден и Нощ„ „Аполон„ „Гресто Комерс„ „Аркус„ почти постоянно търсят хора, и на много други места.Фирма Edymax оод Пловдив набира хора за Чехия и Словакия,нищо не се заплаща предварително.Ако не работят е защото не искат, или има нещо друго което не е наред.

  Отговор
  • 22.05.2017 в 11:57
   Permalink

   Като ги гледам не са съвсем нормални. А това, че са „висшисти“ е някаква смешна ирония.

   Отговор
 • 21.05.2017 в 22:17
  Permalink

  Всички хотели по морето търсят персонал,но трябва да се работи.

  Отговор
 • 23.05.2017 в 9:45
  Permalink

  Да образовани са и са нормални психически .Не знам ,как се съди човешка съдба.няма да коментирам,но някой беше каза не плюй не знаеш какво ти носи съдбата.Те са истински и аз вярвам,че ще си стъпят на крака. А тези фирми дали търсят някой,няма да коментирам,от Горна съм и знам как се започва работа.Познавам младежа ,не ви правят чест коментарите.Всеки има бреме и кръст .Това ще кажа

  Отговор
 • 23.05.2017 в 10:15
  Permalink

  Когато коментираме,трябва да сме запознати.Аз не ги познавам лично , но се запознах .Никой не пише статия за да трогне някой , нито да търси подаяние.Те са работливи ,просто съдбата им скрой лош номер.Да и двамата са интилигентни образовани и прекалено добри.За кмета на село Крушето ,ще замълча -хора на постове не коментирам.Но ако той отритва сина си , това ли е да си добър стопанин на селото ако не си на дома си .Познавам Радославова ,професионалист е ,но не е човек . Да ,съжалявам ,че го казвам ,тя е просто една змия.Един син има.Един се е метнал на дядо Йордан Гайдара и това е Георги.Работлив и прозорлив.Но просто съдба и орисия,а Гина няма и да си направя труда да кажа нещо ,коя е тя , една която ползваше Гошко като слуга и сега го отърва и понеже е баничарка , бизнес има и може с пари да срине живота, тя ,за да има кой да гледа лудия и син .За туй ще кажа всеки минава мили хора през мрака , през ада и през рая, дано има слънце и за тях .И ако , не сме искренни поне да сме човеци ,да .Репортерката е спестила и аз спестих много , как се печелят и избори в Крушето как се гласува за кмета.За момичето не мога да кажа нищо .Знам ,само че е прекалено добро и домакиня , ами нека не съдим ,един ние отредено да ни съди и е високо .,там горе .

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *