56 четения

Смарт обувки изключват мобилните връзки

За да сте сигурни, че романтичната вечеря с любимата няма да бъде смущавана от досадни обаждания, фирма предлага на мъжете смарт обувки, които изключват всички мобилни връзки наоколо, съобщава в. „Метро“
Смарт чепиците носят търговската марка „Анатомик енд ко“. Според производителите това са първите в света обувки, осигуряващи „дигитална дезинтоксикация“ и стимулиращи общуването и по-лесната социализация.
Те заглушават всякакви мобилни и интернет сигнали на близко разстояние. Мъжките обувки се предлагат в шест различни цвята. Освен изключване, новият артикул предлага и блутут включване към мобилен апарат, когато романтичната среща е приключила. Обувките могат да се програмират кога да действат и кога да се дезактивират.
Според последни проучвания хората посягат към смартфона си по 150 пъти на ден. Това се отразява зле на човешките им контакти. 26 на сто от потребителите стават груби, когато някой срещу тях си гледа екрана на мобилното устройство. Именно тук са призвани да се намесят смарт обувките, осигуряващи дигитална дезинтоксикация.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *