Златен хеттрик за Иван Сираков от първенството по спортно ориентиране

Горнооряховчанинът Иван Сираков продължи възхода си през сезона, като на държавното първенство по спортно ориентиране за мъже и жени се окичи с три златни медала. В спринта при мъже-21 елит Сираков остави на 35 секунди след себе си най-титулувания български ориентировач Кирил Николов – Дизела. В същата група Николай Димитров е седми, което е най-доброто класиране за „Браун тим“. Съотборниците му Андрей Абаджиев и Иван Димитров са съответно десети и тринадесети. Александър Атанасов от „Трапезица 1954“ е 27-ми.

Далеч по-оспорвана бе борбата на средна дистанция, където Иван Сираков се окичи с втори златен медал, побеждавайки с 11 секунди Иво Каменаров от русенския клуб „Компас крос“. Тук Николай Димитров е четвърти, Красимир Рашков от „Браун тим“ е седми, Андрей Абаджиев е девети, Петър Попункьов– дванадесети, а Александър Атанасов е шестнадесети.

При смесената щафета Иван Сираков бяга на трети пост за тима на „Вариант 5“, който спечели поредна титла в тази надпревара. Втората щафета на „Браун тим“ в състав Камелия Георгиева, Петър Попункьов, Андрей Абаджиев и Валерия Станева е четвърта в конкуренцията на 30 щафети. В елитната група при жените еленчанката Наталия Димитрова е пета в спринта и девета на средна дистанция. Велина Вълова от „Браун тим“ е пета на средна дистанция и седма на спринт. От „Трапезица 1954“ Марияна Атанасова е петнадесета в двата старта, Надежда Стоянова е 14-а на спринт и 18-а на средна. При младежи до 20 години Валентин Шишков от „Трапезица 1954“ се подреди на четвърто място на спринт и средна дистанция, като по-малко от 15 секунди го разделиха от място на почетната стълбичка. Съотборничката му Елица Атанасова е шестнадесета на средна дистанция.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *