Сосиете Женерал Експресбанк: „Продължаваме ползотворното си 16-годишно сътрудничество с клиентите ни във Велико Търново“

Обновеният клон на банката във Велико Търново открива нови работни места

Представители на бизнеса и местното управление присъстваха на официалното откриване на обновения офис във Велико Търново, който става част от мрежата регионални клонове на Сосиете Женерал Експресбанк. Бившият офис „Левски“ в града поема ръководните функции на клон Горна Оряховица. В областта банката присъства още в Севлиево, Габрово и Горна Оряховица.

Сред гостите на събитието бяха заместник-кметът на община Велико Търново г-жа Снежана Данева, изпълнителният директор и директор „Банкиране на дребно и търговска мрежа“ в Сосиете Женерал Експресбанк г-н Зденек Метелак, както и ръководители и партньори на банката.

Иван Драгомиров, ръководител-отдел „Корпоративни клиенти“, Снежана Данева-Иванова, заместник-кмет, и Диян Йотов, регионален директор на група - Плевен
Иван Драгомиров, ръководител-отдел „Корпоративни клиенти“, Снежана Данева-Иванова, заместник-кмет, и Диян Йотов, регионален директор на група – Плевен

С откриването на новия клон продължаваме ползотворното си 16-годишно сътрудничество с клиентите ни във Велико Търново. Гордеем се, че заедно с обновената и модерна визия увеличаваме и човешкия ресурс. Това ни позволява да разширим предоставяните от банката услуги и да бъдем близо до своите клиенти“, каза Татяна Сотирова, директор на клон Велико Търново.

Клонът не само е изцяло визуално обновен, но разполага вече и със специализирани служители, които ще консултират клиентите в корпоративно банкиране, финансиране на малък бизнес, инвестиционни продукти, лизинг. В региона Сосиете Женерал Експресбанк години наред е предпочитаната банка – партньор на редица компании от различни индустрии – хранително-вкусова, текстилна, машиностроене, здравеопазване, преработваща промишленост, транспорт.

За Societe Generale Експресбанк

Групата Сосиете Женерал Експресбанк е сред седемте най-големи финансови институции в България. В нея влизат банката Сосиете Женерал Експресбанк и нейните дъщерни и асоциирани дружества Sogelease България, Сосиете Женерал Факторинг, Регионален Фонд за градско развитие – фонд мениджър по програма JESSICA на ЕФРР, животозастрахователната компания Sogelife България и компанията за оперативен лизинг и пълно сервизно обслужване АЛД Аутомотив. Заедно със своите 1600 служители Сосиете Женерал Експресбанк се стреми да предлага на клиентите си достъпни, гъвкави, качествени, иновативни продукти и услуги при изгодни ценови условия.

SGI (3)За 2016 г. главният финансов директор на Сосиете Женерал Експресбанк получи приза „CFO на годината 2016” в категория „Контрол и отчетност”. Конкурсът се организира за трета поредна година от EY (Ernst & Young) България и списание Forbes с цел да отличи успешни финансови лидери с принос както към развитието на професията, така и към развитието на своята компания и екип. На традиционната среща на Министерството на финансите с първичните дилъри на държавни ценни книжа (ДЦК), банката бе удостоена с почетна грамота за първичен дилър, закупил най-много ДЦК за сметка на клиенти (9% от целия обем пласирани такива). Отличието се присъжда на институцията за шеста поредна година.

Наскоро рейтинговата агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния рейтинг на Сосиете Женерал Експресбанк BBB+ със стабилна перспектива, който е възможно най-високият рейтинг, даван от Fitch на финансова институция в България.

  • 99.74% от капитала са собственост на Societe Generale Group;
  • 90.4 млн. лева нетна печалба за 2016 г.;

  • 234.2 млн. лева нетен банков доход за 2016 г.;

  • 5.9 млрд. лв. общ обем на активите към края на 2016 г.;

  • 140 офиса;
  • повече от 500 000 клиенти.

* Представените резултати са на индивидуална база за Societe Generale Експресбанк без нейните дъщерни дружества и асоциирани компании.

www.sgeb.bg

www.facebook.com/sgeb.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *