38 четения

Самотен пингвин търси любов в сайта за запознанства „Много риба“

Самотен пингвин от английски аквариум се надява да намери партньорка в любовта в сайта за запознанства „Много риба“, предаде агенция ЮПИ.
В профила на Спрус пише, че 1-годишният хумболтов пингвин е „самотен пингвин, който търси мацки“, тъй като не е успял да намери сред 13 себеподобни представителки на своя вид в дома си в град Уеймът.
„Като за 1 година, може да си кажете, че съм прекалено млад да мисля за партньорка, но искам да стана част от програмата на нашия парк за развъждането на хумболтови пингвини веднага, щом съм готов. За нещастие, роднините ми в природата преживяват трудни времена – останали са само около 10 хиляди двойки!“, пише още в профила.
Освен това Спрус е представен като непушач, висок под 1,5 метра с интереси към морската храна, гмуркането, опазването на природата и бандата „Рийл Биг Фиш“.
Персоналът в парка каза, че другите пингвини или също са мъжки, или вече са намерили партньор.
„Всички възрастни пингвини влизат в размножителен сезон и са заети с правенето на гнезда. Ще бъде хубаво Спрус да има за компания друг необвързан пингвин, с който да прекарва времето си, вместо с гледачите си“, каза Сара Евърет, която се грижи за него.
Паркът се надява профилът да привлече вниманието на други учреждения, отглеждащи пингвини, които може да изпратят потенциална партньорка на Спрус.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!