Чашата червено вино не се оказва полезна за сърцето

Противно на наложилия се мит, всекидневната консумация на чаша червено вино не се оказва полезна за сърцето, пише в „Дейли мейл“.
Предишни изследвания навеждаха на мисълта, че умерените пиячи страдат от по-малко болести на сърцето, в сравнение с въздържателите. Но ново проучване, обхванало 45 големи медицински изследвания, доказа, че всекидневната чаша червено вино не носи никаква ползи за сърцето. Да, въздържателите в предишни тестове в много от случаите се оказвали солидни пиячи, отказали се от вредния навик често заради здравни проблеми. Поради тази причина по-умерените консуматори с чашката вино изглеждаха по-здрави на техния фон.
Здравите възрастни хора също имат склонност от време на време да се почерпят с някое питие, в сравнение с онези в лошо здравословно състояние. Това дава фалшивата илюзия за връзка между умерената консумация и по-доброто здраве.
Канадският екип на д-р Тим Скотуел от университета във Виктория опровергава схващането за здравословната умерена консумация. „Идеята, че едно-две питиета дневно ни се отразяват добре е по-скоро пожелание, отколкото факт!“, изтъква ученият.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *