12 четения

Японска фирма прибягва до котешка терапия срещу стрес

Японските фирми са известни с удълженото си работно време и стресиращите понякога взаимоотношения между служители и началници. Една от тях е намерила решение на проблема посредством мъркащи котки, предаде Франс прес.
В малкия токийски офис на компютърната фирма Feray 9 мъркащи котки скачат в скута на служителите, натискат с лапичките си клавишите на компютърна клавиатура, спят и похапват на воля.
Шефът на фирмата Хиденобу Фукуда въвел практиката „котки в офиса“ през 2000 г. по настояване на един от служителите. Фукуда разрешава на служителите да идват на работа заедно с любимите си домашни писани. „Изплащам 5000 йени /40 евро/ на онзи, който спаси котка“, отбеляза той.
Други фирми също заложиха на животните, за да се намалят стресът и безпокойството на работното място. В „Оракъл Джапан“ обявиха староанглийската овчарка Канди за посланик, който посреща гостите и успокоява персонала. Това може да се прочете в информация на сайта на „Оракъл Джапан“. В японския филиал на американската компания има куче в офиса от 1991 г., а четвъртото поред – Канди, е със свои страници в Туитър и Инстаграм.
Компанията посредник за наемане на работа Pasona group пък ползва услугите на две кози от 2011 г. и на две лами от 2013 г. отчасти с терапевтична цел.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!