България чества днес най-светлия си празник

Скъпи преподаватели, студенти, служители и възпитаници на ВУАРР,

България днес чества най-светлия си празник – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. На този ден всички славянски народи отдаваме почит към духовния подвиг на светите братя равноапостоли Кирил и Методий и техните последователи.

Създадената азбука и преведените от светите братя Кирил и Методий богословски книги не само полагат основите на българската книжовна традиция и идентичност, те ни дават самочувствието, че можем да творим на собствен език. Те са и устоите, които ни крепят по време на борбите за духовна независимост от гръцката Вселенска патриаршия и през тежките векове на османската власт. Това прави делото на Кирил и Методий исторически значимо и дава тласък за напредък, развитие и усъвършенстване на българската нация.

За 25 години Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите се утвърди като духовен храм, в който грижата за студента е на първо място. Храм на любовта към знанието, труда и семейството. Приели сме за наш дълг да учим и вдъхновяваме за достойни дела нашите възпитаници.

Поклон пред всички Вас, съвременни просветители – учители, творци, академични общности, хора на свободното слово!

ЧЕСТИТ 24 МАЙ!

Акад. проф. д-р инж. Димитър Димитров

Ректор на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *