Новини

Зарибиха язовир „Мотела“, пускат лятно кино и дискотека към него

ЕДИНСТВЕНИЯТ ВОДОЕМ В ПРЯКА БЛИЗОСТ ДО ВЕЛИКО ТЪРНОВО СТАВА МЯСТО ЗА СПОРТ И РАЗВЛЕЧЕНИЯ. Амбициозен проект за него е извадила компанията „Света гора – Велико Търново“. Водоемът е нает за период от 10 години от съсобственика на сладкарската компания „Престиж“ Антон Танев, който прави модерен хотел в съседство. Обектът е отдаден под наем след конкурс. Той вече е зарибен, като някои от рибите са бутикови екземпляри от над 25 килограма. В конкурсното предложение се казва, че районът ще се облагороди и край него ще се оформят къмпинг, лятно кино и даже дискотека. Новият собственик вече е започнал пълно почистване на района, оформил е паркинги, поставил е бариера за ограничаване на достъпа. Бизнесменът е декларирал, че ще отвори 12 нови работни места и ще реализира инвестиция от 120 хил. лв.

Водоемът доскоро бе опасен и принудително източен. Миналата есен по нареждане на кмета Даниел Панов бе основно почистен и монтиран нов изпускател, тъй като старият бе повреден и заплашваше да залее Велико Търново.

ЯЗОВИР „МОТЕЛА” ДЪЛГИ ГОДИНИ БЕ ЕКСПЛОАТИРАН НА ГЪРБА НА ОБЩИНАТА, СЛЕД КАТО БЕ ОТДАДЕН ЗА ПО-МАЛКО ОТ 2000 ЛВ. ГОДИШЕН НАЕМ на местното ловно-рибарско дружество, което след това го преотдаде на друг наемател.

Стилян НАЙДЕНОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *