93 четения

Професор от ВТУ стана зам.-министър на правосъдието

ПРОФ. НИКОЛАЙ ПРОДАНОВ СТАНА ЗАМ.-МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО. Той беше назначен на поста от премиера Бойко Борисов. Проф. Проданов ще работи в министерството заедно със своя колега Десислава Ахладова-Атанасова, която също е зам.-министър. Предложението за двамата е на министър Цецка Цачева.

„Надявам се административният опит, който съм натрупал през годините в университета, да ми бъде полезен в работата в министерството“, каза проф. Проданов, чийто първи работен ден ще бъде в четвъртък. Тогава ще стане ясен и ресорът, за който ще отговаря.

Проф. д-р Николай Проданов има над 30 години преподавателска и научно-изследователска работа. Той е преподавател към катедра „Публично-правни науки“ в Юридическия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

На поста е назначен от квотата на „Обединени патриоти“. Политическата кариера на професора започна преди по-малко от месец със старта на 44-тото Народно събрание, когато той беше вписан като нещатен парламентарен сътрудник на народния представител доц. Милен Михов.

Проф. Николай Проданов е първият зам.-министър в правосъдното министерство от Велико Търново.

ТЯСНА ВРЪЗКА С ВЕЛИКО ТЪРНОВО ИМА И ПЕТЪР НИКОЛОВ, КОЙТО БЕШЕ НАЗНАЧЕН ЗА ЗАМ.-МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО. През 2013 г. той беше водач на областната листа на партия „Движение България на гражданите“, а преди това една година отговаряше за старата столица и областта.

2 коментара за “Професор от ВТУ стана зам.-министър на правосъдието

  • 20.11.2017 в 14:14
    Permalink

    Оказва се некадърник! Научната му титла не отговаря на изискванията на зам. Министър особено пък на правосъдието. Назначен е да получава заплата. Длъжността изисква работа в съответствие със законите, а той самия не ги спазва!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!