ЧЕСТИТ 24 МАЙ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА!

Уважаеми дейци на културата, образованието, изкуствата, науките и духовността,

Скъпи граждани на община Велико Търново,

 

За мен е истинска чест и огромно удоволствие да Ви приветствам с Празника на българската просвета и култура – 24 май.

Ние, българите, имаме честта, но и отговорността да сме единственият народ, който почита създателите на своята писменост, дейците на културата, образованието и духа със специален празничен ден.

Ние, великотърновци, като жив стожер на българската идентичност и духовност изпитваме истински и дълбоки чувства на уважение, преклонение и вълнение на Празника на буквите!

24 май – денят, на който почитаме духовните съпокровители на Европа светите братя Кирил и Методий, е не просто празник, той е част от осъзнаването ни като българи.

Нашите букви не са просто графични знаци – те са част от „българската ДНК“!

Буквите, книгите, образованието, културата, изкуствата и духовността са били наш щит в най-трудните периоди в историята ни. Днес те са нашата духовна котва в глобалния свят. Те са основен елемент от българската ни идентичност и самосъзнание.

Искрено и сърдечно благодаря на всички, които с труда, постиженията и приносите си утвърждават статута на Велико Търново на духовно средище на Отечеството.

Благодарност и поклон пред всички, които дават на децата и младите хора не само образование, но и ги възпитават в дух на родолюбие и преклонение към нашите изконни български ценности.

ЧЕСТИТ 24 МАЙ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА!

 

Даниел Панов

Председател на УС на НСОРБ

Кмет на община Велико Търново

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *