3 четения

Във Велико Търново обучиха 40 съдии по лека атлетика

Председателят на съдийската комисия към Българска федерация лека атлетика проф. Апостол Славчев бе лектор на семинар по правилознание във Велико Търново. В семинара се обучаваха над 40 бивши и начинаещи съдии от региона, които бяха подложени на тестова проверка на знанията им по правилата. Предстои разработка на казуси от съдийството в леката атлетика, за да бъдат категоризирани участниците в семинара за съдии на официални състезания от календара на БФЛА.

Новата атлетическа база на стадион „Ивайло“ във Велико Търново ще домакинства на националните шампионати за момичета и момчета до 16 години, както и за мъже и жени, от 2 до 4 юни. Състезание от такъв ранг по лека атлетика ще се проведе за първи път в старата столица.

В града вече се проведоха два турнира от веригата „М-тел атлетика за младежи“ (2016-а и 2017-а), мемориалното състезание „Мартин Петров – Марто“ за юноши и девойки до 18 години, както и семинар по програмата на ИААФ „Детска атлетика“. Общото събрание на Българска федерация лека атлетика за 2016-а година също се състоя под Царевец и както всички останали прояви, бе организирано със съдействието на Община Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *