Павликени. Кметът отличи 90-годишната самодейка Яна Неделчева

С ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ БЕШЕ ОТБЕЛЯЗАН ДЕНЯТ НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ – 24 МАЙ, В ПАВЛИКЕНИ. По време на празника бяха връчени и наградите „Директор на годината”, „Учител на годината”, „Ученик на годината”.

ЧЕТИРИМА СА НОСИТЕЛИТЕ НА НАГРАДАТА „УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“ – Румяна Трифонова, старши учител в детска градина „Осми март”, Стела Тунчева – Мандева, старши учител по български език и литература в СУ „Бачо Киро”, Драгомир Дачев, учител по история и цивилизация в СУ „Бачо Киро”, и Илиана Грунева, старши учител – специалист в направление „Растениевъдство” в ПГАТ „Цанко Церковски“ в Павликени.

Наградата „Ученик на годината“ получиха 14 младежи, които са се представили отлично на областни и национални нива на олимпиади, състезания и спортни мероприятия. С почетна грамота и парична премия бяха удостоени и просветни дейци – Стефка Борисова, старши учител в ДГ „Цветни мечти” в с. Върбовка, и трима учители от ОУ „Св. Климент Охридски” в Павликени – Ваня Стоянова, старши учител по български език и литература, Атанас Петров, старши учител по география и икономика, и Росица Мусакова, старши учител по история и цивилизация.

По традиция в този ден кметът връчва награди и на отличили се колективи. Наградени бяха и културни дейци сред които Яна Неделчева – дългогодишен читалищен деец при НЧ „Зора -1887” – с. Горна Липница. С достолепните си 90 години Яна Неделчева продължава да популяризира автентичния фолклор, характерен за Горна Липница, и активно участва в групата за автентичен фолклор „По липнишки”, като достойно представя селото на фестивали и събори, за което има множество златни и сребърни медали.

Бяха отличени и самодейни състави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.