51 четения

Старата столица ще отбележи 5-годишнината на пивоварна „Бритос“ с 5-дневен фестивал „Велико Търново мези“

15-метрово барбекю, 6 кулинарни щанда, 2000 награди и прочути изпълнители ще радват търновци

От 24 до 28 май Велико Търново ще е домакин на фестивала „Велико Търново мези”. Събитието съвпада с 5-годишнината на пивоварна „Бритос”, които са организатори на събитието съвместно с общината и фондация „Румънеца и Енчев”.

„Тази година пивоварна „Бритос“ празнува своя пети рожден ден. През последните няколко години се наложи като традиция да каним всички граждани и гости на Велико Търново да се присъединят към нашия празник. И тази година „Бритос” представя фестивала „Велико Търново мези” съвместно с фондация „Румънеца и Енчев” и помощта и пълната подкрепа на Община Велико Търново. Подготвили сме 5 дни, изпълнени с много богата музикална, кулинарна и спортна програма. Във всяка една от петте вечери ще ни гостуват известни изпълнители – както български, така и балкански. Всяка вечер е тематична и се надяваме това да се понрави на всеки вкус”, каза Габриела Попова, управител и собственик на пивоварната.

britos meziОфициалното откриване на фестивала „Велико Търново мези” е на 24 май от 20.00 часа, като програмата започва още от сутринта. Всеки ден от 14.00 до 15.00 часа е организиран танцов уъркшоп, който представлява улично обучение по български фолклор. От 16.00 до 17.00 часа ще има музикални и танцови игри, следвани от саундчек от 17.00 до 18.00 часа и концерт „Най-доброто от Велико Търново”, където ще се изявяват самодейни състави. Всяка вечер от 20.00 до 22.00 часа организаторите са подготвили по два концерта, а преди тях ще има томболи, в които ще бъдат раздадени над 2000 награди.

„Миналата година беше стартът на националното ни турне, което включи 10 града и събра над 700 000 души. Практически се оказваме най-големият фестивал в България заради рекордната посещаемост и позитивните отзиви. Стараем се много и във Велико Търново ще се опитаме да направим нещо много хубаво като проект. Оттук започва и тазгодишното ни турне, което включва около 18 града. Щастливи сме, че го организираме точно за рождения ден на пивоварна „Бритос”. Както миналата година, така и тази сме подготвили най-любимите неща на хората на едно място”, каза Георги Енчев от фондация „Румънеца и Енчев”. Той поясни, че обикновено турнетата са по 4 дни, но тази година във връзка с 5-ия рожден ден на „Бритос” фестивалът ще бъде 5 дни.

Първата вечер, на 24 май, гост-изпълнители във вечерните концерти ще бъдат DJane Monique и Веселин Маринов, на 25 май – Виво Монтана и Весна Змиянац, на 26 май – „Пиротски трубачии“ и Борис Солтарийски, на 27 май – Ная и Йорданис Агапитос, а последната вечер – Дичо и „Сигнал“. Организаторите припомнят, че това е кулинарен фестивал и тази година ще има много нови участници.

„Ще бъдете свидетели на нещо грандиозно – 15-метрово барбекю, изработено от българин. Ще има 6 кулинарни щанда, чевермета, много професионални готвачи, като двама от тях са майстори победители в сръбски фестивали. За децата сме подготвили 13-метров щанд с бонбони, ще има и състезание с радиоуправляеми колички. Тази година сме се погрижили и сме осигурили около 3000 места за седящи”, допълни Георги Енчев.

Паралелно с програмата през целите дни ще се провеждат различни игри и забавления за малки и големи – ще има детска спортно-музикална академия, както и спортни игри и турнири.

3 коментара за “Старата столица ще отбележи 5-годишнината на пивоварна „Бритос“ с 5-дневен фестивал „Велико Търново мези“

 • 22.05.2017 в 15:53
  Permalink

  Вървете да видите какво се казва чалга,кич и простащина!

  Отговор
 • 24.05.2017 в 11:29
  Permalink

  Весна Змиянац и Данчо Караджов на една сцена?
  Само Горан Бишевац липсва….

  Отговор
 • 24.05.2017 в 21:21
  Permalink

  На „Болярите тъпчат“ защо не се прекръсти събитието…?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *