49 четения

Играчките хенд спинър се превръщат в обществен феномен

Малките играчки хенд спинър – своеобразни пумпали с две или три разклонения, станаха много популярни в училищата, предаде Франс прес. Учители от двете страни на Атлантика дори забраниха въпросните играчки, за които се смята, че успокояват нервите.
„Хенд спинър струва няколко долара и несъмнено е сред предизвикващите най-голям интерес артикули тази пролет – заяви Фредерик Тът, която е експерт в областта на продажбата на играчки. – САЩ, а от края на април и всички страни в Европа, са в плен на тази въртяща се лудост.“
Новата мода би могла след няколко месеца изведнъж да изчезне така, както внезапно се появи. Но в училищата тя възобнови дебатите за проблеми, свързани с концентрацията у децата.
„Хенд спинър се появи от никъде – заяви учителката Мередит Дейли, която преподава в училище в предградията на Финикс, Аризона. – В началото не знаех какво да мисля по този въпрос. Тези играчки се ползваха с репутацията, че са мълчаливи. Скоро обаче се оказа, че децата в клас не свалят поглед от своя пумпал или от тези на съучениците си. Това направи обучението невъзможно. Тогава група учители, сред които и аз самата, реши да забрани на учениците да изваждат в час пумпалите от чантите си.“
Както и много други учители в САЩ, Мередит Дейли не толерира подобно поведение, освен ако не е налице настойчиво искане от страна на родители. Или ако детето действително не се нуждае от играчката, какъвто е случаят с ученици, които страдат от хиперактивност и дефицит на вниманието или от някои форми на аутизъм.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *