3 четения

Община Велико Търново с отличие за добра практика „С грижа за възрастните хора“

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО СПЕЧЕЛИ ПЪРВО МЯСТО ЗА ДОБРА ПРАКТИКА „С ГРИЖА ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА”. Отличието бе връчено на официална церемония в столицата от зам.-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова. Призът е в категорията „Социални иновации и партньорства“. В конкурса на Програмата за добри практики в местното самоуправление на Съвета на Европа и фондацията за реформа в местното самоуправление се съревноваваха 29 проекта на 19 общини и една районна администрация.

По време на церемонията наградата на община Велико Търново бе връчена на заместник-кмета на общината Ганчо Карабаджаков.

Основната цел на проекта е изграждане на комплексни методи за превенция на престъпността и намаляване риска от социална изолация. Инициативата е реализирана в широко партньорство на община Велико Търново с МВР, неправителствени организации, кметове и кметски наместници на населените места в общината, центрове за работа с деца, младежи и бизнеса.

„Подавам ръка към всички общини като представител на изпълнителната власт за продължаване на диалога и доброто партньорство. В местната власт има натрупана много експертиза и висок капацитет, който може да се използва за справяне с предизвикателствата в грижите към уязвимите лица”, заяви заместник-министър Димитрова.

Второто място в категорията „Социални иновации и партньорства” спечели община Свищов за изграждането на Кризисен център към кметство Овча могила. Номинации в категорията получиха още добрите практики на община Габрово „Приеми ме на село“ и националната кампания на община Добрич „Зрънце живот“ в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!