8 четения

Община Свищов връчи годишните награди за образование и култура

В навечерието на 24 май в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови” се проведе церемонията по връчване на годишните награди за образование и култура на Община Свищов. Програмата бе открита с музикално изпълнение на детски хор „Дъга“ с диригент Олимпия Ангелова и приветствие от кмета на община Свищов Генчо Генчев. Директорът на дирекция „Култура и културно наследство” Росен Маринов бе основният организатор и водещ на събитието. В кратки филмчета, излъчени на мултимедия, носителите на тазгодишните награди бяха представени от свои приятели, колеги, ученици и съграждани.

Община Свищов отличи едни от най-изявените и заслужили деятели в областта на културата и образованието за 2016/2017 година, като раздаде награди за активна читалищна дейност, „Учител на годината” и за високи постижения в образованието.

Едно от най-високите отличия, които общината присъди в областта на културата и образованието и популяризирането на родния град е наградата „Достоен за Свищов“. Тя бе връчена на Людмил Симеонов от кмета на града за това, че посвещава по-голямата част от живота си на просветителска дейност и работа за Свищов в областта на образованието и литературата.

За втора поредна година беше връчена и награда „За цялостен принос“, която получиха Анатолий Томев и Поликсения Саркисян, за дългогодишния им труд в областта на културата и образованието.

В категорията „Деятел на културата” бяха връчени награди на Иван Стефанов – номиниран от ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ – гр. Свищов, и на номинирания посмъртно от НЧ „Възраждане – 1908“ – с. Българско Сливово, Петър Петров.

Кметът на Свищов връчи юбилейни значки „140 години свободен Свищов“ на представителите на всички образователни и културни институции в общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!