8 четения

Осем „болярки“ са включени в националните отбори за девойки до 17 и 18 години

Националният отбор на България за девойки до 17 години спечели приятелския международен турнир за развитие на УЕФА в Албена, след като постигна три поредни победи. В последния си двубой от надпреварата възпитаничките на Троян Радулов надиграха тима на Румъния U17 с 2:1 след голове на Ивана Найденова и Венка Драганова. Състезателката на „Болярки“ посрещна отбита след ъглов удар топка и с мощен шут намери мрежата за 2:0. В другите си две срещи националките надиграха Македония с 2:1, първият гол в мача бе на друга „болярка“ – Недрет Заструг, и Словакия с 1:0.

Така България завърши на първо място в крайното класиране с пълен актив от 9 точки, следвана от Словакия с 6 и Румъния с 3 точки.

Освен Заструг и Драганова от „Болярки“ в тази възраст в националния отбор бяха включени още Дженифър Радкова и Мирела Йорданова.

Междувременно в Албена започна друг турнир за развитие от календара на УЕФА – за девойки до 18 г. Участват България, Румъния, Хърватия, Черна гора и Молдова.

Селекционерът Силвия Радойска е извикала от състава на „Болярки“ Габриела Иванова, Румяна Новакова, Теодора Йорданова и Мирела Моева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!