41 четения

9-годишен малчуган показва 80 рисунки в самостоятелна изложба

9-ГОДИШНИЯТ КРИСТО КОВАЧЕВ, УЧЕНИК В ОУ „СВ. ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ПОДРЕДИ ВТОРАТА СИ САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА. Малчуганът показва 80 рисунки, подредени в Регионалното управление по образованието. Експозицията е посветена на Международната година на образованието чрез изкуства. Кристо и неговите рисунки бяха представени от доц. Марина Теофилова.

21 от рисунките са с птици, които са и новата страст на малкия художник. Рисувал ги е с различни материали – акварелни моливи, бои, туш, темпера. В експозицията могат да се видят кълвач, червенушка, земеродно рибарче, папагал, сойка, сова, чапла и др. Освен птици Кристо се представя и с рисунки на коли, влакове и самолети.

Това е втората самостоятелна изложба на деветгодишния малчуган. Миналата година, отново в Регионалното управление на образованието, той показа 230 рисунки на всевъзможни превозни средства, разгърнати в различни ракурси, цвят, форма и големина. Те бяха провокирани от любопитството му да изследва устройството на машината и автомобила, за да проучи и разбере движението в неговата същност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!