Двама петокласници намериха портмоне и го върнаха

ДВАМА ПЕТОКЛАСНИЦИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СА НАМЕРИЛИ ПОРТМОНЕ С ДОКУМЕНТИ И СА ГО ВЪРНАЛИ НА СОБСТВЕНИЧКАТА МУ. Георги Даскалов, който учи в ОУ „П. Р. Славейков”, и Диан Петров, възпитаник на ОУ „Д. Благоев”, дори не помислили да задържат находката си.

„От личната карта изглеждаше, че жената е много възрастна. В портмонето имаше само 20 лв. и ние решихме, че това може да са последните пари на бабата”, казва Георги. Двамата с Диан са добри приятели и всеки ден след училище играят заедно. Живеят в кв. „Акация” и там намерили портмонето. Когато го отворили, установили, че освен всички други документи в него има две лични карти. Веднага изтичали до полицията.

„Там ни посрещна специалистът по децата и заедно с него изчакахме жената да дойде и да си прибере портмонето”, обяснява Диан. „Специалистът по децата” е служител в Детска педагогическа стая, който казал на момчетата, че малко хора биха постъпили като тях и те трябва да се гордеят с решението си. Когато собственичката на портмонето дошла в полицията, за да си прибере документите, дала на Георги и Диан 10 лв., които те си разделили. „Може наистина това да са й били последните пари, иначе сигурно щеше да ги даде всичките. А тя ги раздели с нас”, казват момчетата, които още не са решили какво да си вземат за спомен с паричките.

С. БОЯНОВА

Сн. авторката

2 thoughts on “Двама петокласници намериха портмоне и го върнаха

 • 29.05.2017 в 14:07
  Permalink

  Може наистина това да са й били последните пари, иначе сигурно щеше да ги даде всичките. – БРАВО!!! ЖЕЛЯЗНА ЛОГИКА!

  Отговор
 • 26.12.2017 в 17:04
  Permalink

  а ние едно време смятахме за съвсем нормално да направиш добро, а сега май е нормално да се вземе нещо за отплата

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *