6 четения

Раздадоха наградите от общинския празник на театралното изкуство

ТЕАТРАЛНИЯТ КОЛЕКТИВ „ФАНТАЗИЯ“ ПРИ НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ИЗВОР-1873“ В САМОВОДЕНЕ СПЕЧЕЛИ ПЪРВА НАГРАДА ЗА СПЕКТАКЪЛ в общински празник на любителското театрално изкуство „Звездната завеса“. Артистите са се представили с пиесата „Годеж“ от Цветослав Минков, постановка на Георги Василев.

Втората награда също остана в Самоводене. Младежката театрална група „Таланти“ успя да впечатли журито със спектакъла си „Татул“ от Георги Караславов. Постановката е на Елка Петрова. Третата награда беше връчена на театралите от читалище „Развитие“ в село Церова кория. Те се представиха с „Весел уикенд” по Клаус Винтер.

Наградата на кмета на Самоводене инж. Николай Милаковски спечелиха младежките театрални формации на Церова кория и Самоводене. Победител в надпреварата за мъжка роля стана Стефан Радов за ролята на дядото в „Годеж“, а приза за женска роля спечели Гергана Радова за ролята на Тошка в „Татул“.

Наградите за поддържаща мъжка и женска роля спечелиха Николай Ганчев за превъплъщението си в Иван от „Татул“ и Малинка Маринова, която изигра снахата в „Годеж“. Носители на отличията за млад актьор станаха Елица Желязкова и Анатолий Марков. Призът за театрален дебют отиде при Христо Кунчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!