6 четения

Велико Търново посреща цвета на родната лека атлетика

Най-добрите родни лекоатлети ще стартират в Държавното първенство за мъже и жени, момичета и момчета до 16 години, което ще се проведе във В. Търново. Новата лекоатлетическа писта на спортен комплекс „Ивайло“ ще посрещне над 1200 състезатели и треньори от петък до неделя. Според предварителните заявки на стадиона в старата столица ще стартира Габриела Петрова – европейската вицешампионка в зала на троен скок и Спортист N 1 на България за 2015 г. Феновете на леката атлетика ще видят още Радослава Мавродиева – втора в Европа на гюле от първенството в Белград, аса в скока на височина Тихомир Иванов, европейския вицешампион за младежи под 23 години на 3000 метра стипълчейз Митко Ценов, национален рекордьор в дисциплината. На стадион „Ивайло“ ще гледаме още Георги Цонов – европейски вицешампион за младежи под 23 г. на троен скок, националния рекордьор на гюле Георги Иванов, медалиста от европейското за младежи на 100 и 200 метра Денис Димитров, както й Румен Димитров – финалист на първенство на Стария континент на троен скок. С малки изключения тези спортисти представяха България и на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, където Тихомир Иванов се класира десети в скока на височина.

Състезанията започват на 2 юни от 9,00 часа със старт на 60 метра и ще приключат на 4 юни (неделя) около 20,00 часа с бягането на 1500 метра от програмата на десетобоя при мъжете.

Входът за публиката на първенството ще е свободен, като зрителите ще влизат от северната страна и ще гледат състезанията от централната трибуна.

През есента на миналата година във Велико Търново гостува делегация от ръководството на Българската федерация по лека атлетика начело с президента й Добромир Карамаринов. Той оцени високо инвестициите в базата на спортен комплекс „Ивайло”, която кметът на старопрестолния град Даниел Панов и екипът му в общинската администрация и ОП „Спортни имоти и прояви” превърнаха в една от най-съвременните в България. При срещата си с Даниел Панов Добромир Карамаринов обеща Велико Търново да домакинства настоящото първенство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!