martineli

martineli

Собственици на гора пребиха гъбар

Собственици на гора в Елена спипали млад мъж от Златарица да бере гъби и го набили. Екшънът се разиграл в понеделник по обяд.

В злополучния ден 30-годишният Станимир Р. дочул, че след обилните дъждове има добра реколта на гъби, и решил да изкара някой лев, като набере манатарки и ги предаде на изкупвателен пункт в балканското градче. Докато обикалял из горските дебри обаче, се натъкнал на баща и син, които се оказали собственици на масива. Като видели гъбаря, двамата мъже, които също обикаляли за гъби, се разярили и се нахвърлили с юмруци и ритници върху непознатия. След като го набили, го прокудили от горския имот.

Като се прибрал в Златарица, Станимир Р. се оплакал на кмета на общината Пенчо Чанев. Градоначалникът го препратил към полицията. По случая е образувана преписка и се води разследване. В момента кипи кампания в Еленския балкан по изкупуване на гъби. Цели семейства са плъзнали в горите и берат манатарка, пачи крак, челядинка. Най-скъпо се изкупува манатарката, като на пунктовете за килограм плащат по 6 лв. Конкуренцията в бранша е изключително голяма.

Н. ГЕОРГИЕВА

loading...

4 коментара за “Собственици на гора пребиха гъбар

 • 31.05.2017 в 15:27
  Permalink

  А въпросните собственици оградили ли са гората си и поставили ли са предупредителни табели, че е частна собственост ?

  Отговор
 • 31.05.2017 в 16:53
  Permalink

  Защо хората не могат да се разбират по между си в България ,посягат да се бият, стрелят или слагат бомби, но по достоен начин ще им се нарани егото. Горкото момче. Можеше с две думи да се разберат.

  Отговор
 • 31.05.2017 в 21:56
  Permalink

  нещо не ми е ясно-каква е разликата дали някъв индобългарин ще ти обере гъбите в гората-(В ТВОЯТА ГОРА,която затова е твоя,защото явно очакваш някакви икономически ползи от нея),дали ще ти обере черешите от дърветата,или царевицата от нивата,или просто ще ти разбие мазата за да си набере зимнина или жилязу.
  ?

  Отговор
  • 02.06.2017 в 9:19
   Permalink

   Ами, че примерно не те са ги засаждали гъбите 😉

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *