Арестуваха джигит с 11 000 лв. неплатени пътни глоби

КАТ започна лов на шофьори с актове, ще им взема книжките

МВР ЗАПОЧНА ЛОВ НА ШОФЬОРИ ПО ПЪТИЩАТА, КОИТО НЕ СА СИ ПЛАТИЛИ доброволно влезли в сила наказателни постановления и всички останали видове пътни глоби. Акцията е въз основа на съдебно решение, което е влязло в сила и така се развързват ръцете на КАТ за лов на джигити и нарушители. Само за едно денонощие и само във Велико Търново са заловени 17 водачи, които имат да плащат глоби. На всички се отнемат шофьорските книжки.

НАЙ-ДРАСТИЧЕН Е СЛУЧАЯТ С 21-ГОДИШНИЯ ЛЪЧЕЗАР С. от старата столица. Той има да плаща 11 000 лева пътни глоби от 2015 г. насам, поясниха от КАТ и допълниха, че само за последната проверка ще му бъдат съставени още поне три акта. Мъжът е спипан около 22 часа и след проверка е арестуван. Оказало се, че той има 25 наказателни постановления, от които бил платил едва 9. За останалите 16 акта има да дава рекордната сума на държавната хазна. Отнета му е шофьорската книжка, която и без това се оказала без нито една контролна точка, защото всичките 39 били отнети. Рекордьорът джигит е бил залавян три пъти да кара след употреба на дрога.

ДРУГИЯТ ПЪТЕН НАРУШИТЕЛ СЪС ЗАВИДНО ДОСИЕ Е софиянец с 6 бързи производства само за две седмици за нарушения на Закона за движение по пътищата. Той вече е привлечен като обвиняем. В хода на проведеното разследване по образувано досъдебно производство срещу М. Г. (39 г.) е установено, че в периода 18 – 29 май 2017 г. в с. Долна Липница той е управлявал товарен автомобил „Форд Транзит“ с регистрационни табели, издадени за друг автомобил или неиздадени от съответния орган, и в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на автомобил и след употреба на алкохол 1,32 промила. За посочения период М. Г. е установяван от полицейски служители общо 6 пъти, за което са били образувани 6 бързи производства. Същите са обединени в едно досъдебно производство, по което той е задържан за срок до 72 часа от прокуратурата.

Нели СУКОВА

2 thoughts on “Арестуваха джигит с 11 000 лв. неплатени пътни глоби

 • 01.06.2017 в 12:47
  Permalink

  Срам и позор за държавата! Как може да се допусне такива престъпници да шофират по пътищата!

  Отговор
 • 01.06.2017 в 17:31
  Permalink

  Спите ли полицаи, спите ли? А вие съдии и обществени обвинители? За да се случи това, явно има чадър от властта. Или властта нехае. Нека някой да ме опровергае. Но не с думи, а с факти и дела. Сега сте на ход вие от властта!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *