Пътеписът „Омъжена за Бутан“ разказва за най-щастливата страна в света

Мемоарният пътепис „Омъжена за Бутан“ от американската писателка Линда Лийминг разказва за най-щастливата страна в света, съобщиха издателите от „Вакон“.
Закътано в източния край на Хималаите, лежи малкото, но необикновено кралство Бутан. Жителите му са истински щастливи с много малко материални придобивки и правителството измерва успеха на страната не с брутен национален продукт, а с брутно национално щастие, отбелязват издателите.
Линда Лийминг се влюбва в Бутан още с първото си посещение през 1994 година. Тя се озовава в земя на древни манастири, гърмящи дракони и природна красота, където история и митология се сливат в едно. Три години по-късно тя оставя всичко, на което някога е държала, за да се премести в забравената от времето бутанска столица Тхимпху.
Читателят ще придружи американката, докато тя се потапя в новите език и култура, научава как да се къпе с половин кофа вода, открива любовта в лицето на будистки художник и най-сетне съумява да спре и да помирише цветята. Мнозина от хората на Запад са прекалено заети с трупане на материални придобивки, за да забележат чудесата, които ги заобикалят. Бавните темпове и ограничените ресурси, белязали ежедневието на бутанския народ, обаче помагат на Линда да прозре истински значимото в живота, отбелязват от „Вакон“.
Линда Лийминг е писател и журналист на свободна практика, чиито статии са публикувани в „Лейдис Хоум Джърнъл“, „Мандала“, „Гардиън“, „Азия на жените“ и много други. Има магистърска степен по творческо писане от Университета на Аризона.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *