13 четения

Минифестивалът на Софийската филхармония в парка на двореца „Врана“ става летен

Минифестивалът на Софийската филхармония в парка на двореца „Врана“, който се организираше през септември, става летен. За първи път ще има ателие за малките – безплатно, дори и да не са присъствали на детския концерт, съобщиха на пресконференция днес от филхармонията.
„Нощна феерия“ на 30 юни от 20.00 ч. открива цикъла концерти „Сподели музиката в двореца „Врана“ – 2017″. Произведения от Чайковски, Лехар, Щраус, Калман, Пучини, Верди ще звучат в изпълнение на Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ с диригент Славил Димитров. Солисти са Мария Цветкова-Маджарова – сопран, и Николай Моцов – тенор.
На 1 и 2 юли са матинетата за малките – от 11.00 ч. Втория ден от 13.00 ч. е ателието за деца до 16 г. „Аз и инструментите“.
Вечерният концерт на 1 юли „разчупва границите“ на класиката – „смесва“ барок, free, джаз и етно в изпълнение на Антони Дончев – пиано, Валентин Геров – виола, Теодосий Спасов – кавал, Радослав Славчев – бас, Атанас Попов – ударни.
На испанската музика е посветен последният концерт – „Нощ в Мадрид“ на 2 юли от 20.00 ч. с творби на Бокерини, Турина, Гранадос и Албениц, с участието на квартет Quarto и приятели.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *