Строят многоетажен паркинг във Велико Търново

Комплекс „Болярски дом“ за над 7 млн. лв. вместо бензиностанцията на входа на кв. „Бузлуджа“

ЗАПОЧВА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ПЪРВИЯ НАДЗЕМЕН МНОГОЕТАЖЕН ПАРКИНГ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Той ще е напълно самостоятелна сграда с всички удобства за колите. Ще е триетажен и ще се намира на самия вход на най-големия жилищен квартал в града – „Бузлуджа“. На мястото на сегашната бензиностанция тук ще се строи и голям жилищен комплекс за над 7 млн. лв., потвърди специално за „Борба“ Розалина Панова – представител на фирма „Плами“ kompl2ООД. Тя и съпругът й Пламен Панов са инвеститори на обекта. „В момента сме обявили конкурс за избор на фирма, която да изпълни сградите. Ще преместим бензиностанцията си на главния път София – Варна, на разклона за Арбанаси, където догодина ще направим обслужващ комплекс“, разказа още тя. Новият малък квартал, където ще е многоетажният надземен паркинг, ще се нарича „Болярски дом“. Подходи към него ще има и от ул. „Никола Габровски“. Разположен е на площ от над 5200 квадратни метра. Включва три отделни блока с голям хранителен магазин към тях. Комплексът е проектиран от архитект Йордан Нурков. Той е първият, който обезпечава абсолютно всички обитатели с паркоместа в подземен и повърхностен паркинг. „Виждате, че проблемът с паркирането се очертава като основен за града. При нас ще има 150 апартамента и 180 паркоместа“, обобщи Розалина Панова.

kompl1ФИРМАТА ИНВЕСТИТОР ВЕЧЕ РАЗКРИ СВОЕ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО В ЛОНДОН, ОТ КОЕТО СЪЩО ЩЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ ИМОТИ в старата столица с инвестиционна цел. Семейство Панови смятат, че строителството у нас се възражда, но вече „строителната конфекция“ се измества от сгради, изпълнени качествено, с всички удобства за обитателите.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. авторът

18 thoughts on “Строят многоетажен паркинг във Велико Търново

 • 02.06.2017 в 8:31
  Permalink

  Като знам,че не дават касови бележки след като заредиш бензин от тях ,вероятно няма да дават и акт 16 – Внимавайте,да не се окаже поредната строителна пирамида.Аз на тия хора не вярвам,щом цакат държавата дали няма да цакат и хората?!

  Отговор
 • 02.06.2017 в 10:07
  Permalink

  „В сравнение с първото тримесечие на 2016 г. започнатите нови жилищни сгради през първото тримесечие на 2017г. се увеличават с три пъти, жилищата в тях – близо 39 пъти“ НСИ
  Помислете върху тези цифри.

  Отговор
 • 02.06.2017 в 10:20
  Permalink

  Щом и аматьорите изплуваха значи балонЯ вече окончателно е пред пукот…

  Отговор
 • 02.06.2017 в 13:58
  Permalink

  Поредният абсурд. Многоетажни паркинги на 3 етажа над земята. Смях. Първо не са многоетажни. И второ – редно е в жилищна сграда да се вкарат под земята и пак може да са 3 нива – две подземни и едно над земята. Просто и елементарно. И питам „инвеститора“, кой ще живее над три етажа с гаражни клетки или с паркоместа? Сигурно няма да са те. И как един „инвеститор“ не инвестира в производство? Това е в съвременна България – една прекрасна детска градина стана една посредствена бензиностанция, а сега ще бъде архитектурен „шедьовър“ с три блока и паркинги на 3 етажа. Ако бяха пичове щяха да направят прекрасна нова детска градина на няколко нива. Ама от нея няма да спечелят толкова.

  Отговор
  • 03.06.2017 в 10:55
   Permalink

   Извинявам се много, ама малко да кажа за това, което видях на снимката. Първо – паркинга е само на 3 етажа и като гледам няма да има нищо друго отгоре, а и първият му етаж е вкопан в земята и влизането е чрез рампи за всеки от трите етажа. Второ – за да се направи подземен паркинг е изключително скъпа инвестиция в нашата страна, защото изкопа за построяването на една сграда винаги е било най-скъпото нещо в едно стрителство ( да не говорим, че когато се изкопят 3 етажа под земята, трябва да се хидроизолират, големи подпорни стени и изключително стабилна конструкция и др.), а този тип строителство в България, не може всеки инвеститор да си го позволи. Трето и последно – след като прочетох и статията в която пише 180 места, нещо ме ми се връзва математиката. Ако в този блок има 10ет.х6 апартамента това прави 60 паркоместа или гаражи, а останалите 120 места, според мен ще има още блокове, защото колкото и да не разбирам от инвестиции, все пак 7 мил. лева за един 3 етажен паркинг и 1 блок са много средства. А забравих – мисля че детската градина вече не функционира, а и защо да се прави нова, като обществото няма нужда от такава. Вие как мислите ?

   Отговор
   • 05.06.2017 в 16:51
    Permalink

    Пише, че в комплекса няма да е само един, а три блока, така че, 180 паркоместа са достатъчни. Друг е въпросът, кой ще живее на първите два етажа, край които непрекъснато ще преминават коли за паркиране.

 • 02.06.2017 в 15:08
  Permalink

  Това са най-наглите мошеници,които съм виждал.
  На центъра на Търново не издават касови бележки!
  Явно имат сериозен гръб в общината и НАП.

  Отговор
  • 02.06.2017 в 19:25
   Permalink

   Ами не зареждадйте при тия цървули да им правите оборот, аз така правя.

   Отговор
   • 03.06.2017 в 18:14
    Permalink

    Един път заредих и повече няма да повторя – измамници.

  • 02.06.2017 в 20:16
   Permalink

   Ами влезте вътре да си вземете касовата бележка….. Това,че ви мързи не означава ,че не дават ……

   Отговор
   • 03.06.2017 в 18:14
    Permalink

    Не дават – казаха ми да платя отвън.
    Вас ви мързи за издавате и да показвате оборот.
    Нагли до безбожие – поредните строителни и ДДС измамници.

 • 02.06.2017 в 15:20
  Permalink

  Балона се надува……сега есента Европейската централна банка като вдигне лихвите защото Федералния резерв ВЕЧЕ ГИ ВДИГНА и ще ги вдига още 3 пъти тази година. Тогава ще има много опарени в България…как вноската става от 500 на 700лв -защото тя е плаваща и вързана към Юробор ….Пак ще ревът ,че са ги прекарали.

  Отговор
 • 02.06.2017 в 17:50
  Permalink

  Собствениците на поне половината от тия 150 апартамента ще имат по повече от една кола, така че пак ще е претъпкано с автомобили. Тоя град трябва да се разширява навън, а не да се застроява всяко свободно от сгради петно. Около Лидъл расте едно супер грозно гето от кубчета и не остана въздух за дишане

  Отговор
 • 03.06.2017 в 12:57
  Permalink

  Когато лисицата не можела да стигне до гроздето казвала,че е горчиво .Времето ще покаже кой колко може и кой колко е успешен.Тогава коментирайте

  Отговор
  • 03.06.2017 в 18:15
   Permalink

   Може би имам повече пари от Панова,но ще купя от строител коректен с история, а не новопоявил се с лошо реноме лъжец,който е натрупал парите си цакайки държавата.

   Отговор
 • 04.06.2017 в 21:44
  Permalink

  В заглавието новината е „многоетажен паркинг“. И веднага си представих как от т.н. „ГУМ“ изчезват безполезните магазини, и той се превръща в един наистина многоетажен паркинг, поемащ колите в най-натоварената стара градска част. Или пък нещо новопостроено в центъра, предназначено само за паркинг, под формата на кокетна сграда. Така както се прави по света. А то какво? Реклама на Панови.

  Отговор
 • 08.06.2017 в 19:07
  Permalink

  И как точно тази сграда сграда с 0 естетически качества се отличава от „строителната конфекция“? Убеден съм и, че изпълнението ще е доста криминално (традиционно за търновското ново строителство).

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *