136 четения

Тийнейджъри управляваха Езикова гимназия за ден

ВСИЧКИ РЪКОВОДНИ ПОСТОВЕ В ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ“ ВЧЕРА БЯХА ОКУПИРАНИ ОТ ВЪЗПИТАНИЦИ НА УЧИЛИЩЕТО. В традиционния ден на самоуправлението най-смелите тийнейджъри влязоха в ролите на директор, зам.-директор, педагогически съветник и библиотекар.

Момчетата и момичетата дори си направиха пресцентър, в който по оповестяването на всички събития от деня работиха трима души. Още 132-ма възпитаници на училището влязоха в ролята на учители и през целия ден изнасяха уроци по различни предмети. Ученици отмениха дори чистачките в училището и охраната на входа.

Единадесетокласничката Рослана Цветанова седна в директорския стол и за няколко часа поработи редом с директорката Смилена Тодорова. Те двете проведоха и съвещанието с класните ръководители.

10 момчета и момичета са се борили да бъдат директор на Езикова гимназия, макар и за един ден. Изборът е паднал върху Рослана заради многобройните й успехи и изяви през годините. Момичето учи в паралелката с немски и испански и иска да следва медии и комуникации в чужбина.

Илиян Калинов от 11 клас беше пом.-директор по учебната дейност, Александра Копаранова от 10 клас стана пом.-директор по административната и стопанска дейност, а за връзките с медиите отговаря единадесетокласничка Лия Станчева. Спортни и забавни игри разнообразяваха деня на всички ученици вчера. Игрите бяха организирани от младия педагогически съветник Мария Кирова.

Инициативата за този ден е на Ученическия парламент и е посветена на Деня на детето 1 юни.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!