99 четения

FREEДОМ21 – новият споделен офис във В. Търново, дава свободата на всеки да развива идеите и бизнеса си

С „ТЪРНОВСКА ЗАКУСКА” ЗАПОЧНА ДЕНЯТ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В НОВИЯ СПОДЕЛЕН ОФИС ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО –. Той бе официално открит вчера, макар че работи в града от около два месеца. А идеята за него е на предприемаческата организация Start It Smart/VelikoTarnovo и маркетинг агенцията Shivachi. Споделеният офис се намира на ул. „Стефан Стамболов” 21. Откриването започна с д-р Калин Василев – основател на TarnovoRUNs, който даде ценни съвети на присъстващите за здравословното хранене и за това как лесно можем да си приготвим полезна и качествена храна. След това инициативата продължи с много активности, като през целия ден офисът бе отворен за всички желаещи да се запознаят с концепцията на тази иновативна идея.

„Това е модерен тип работна среда, която обединява хора с различни професии, които работят на едно място и могат да си бъдат полезни, макар че това не е задължително. По този начин се изгражда една социална среда и общност от хора, които си споделят идеи и се учат взаимно. Това им помага да израстват много по-бързо, отколкото ако работят от вкъщи или самостоятелно. Freeдом21 е такова място, което дава свободата всеки да си развива идеята и своя бизнес“, обясни Григор Караиванов, президент на Start It Smart/Veliko Tarnovo. И допълва, че са отворени към всякакви идеи и хора, желаещи да се развиват, и тепърва ще организират интересни събития.

За финал домакините бяха поканили трима фрийлансъри (б. ред. хора на свободна практика), които живеят във Велико Търново повече от десет години, и представиха на присъстващите предимствата на фрийлансърството. Гости на т.нар. SISiety събитие бяха 29-годишният Добромир Андреев – преводач от румънски на свободна практика, графичният дизайнер Радостин Нонкин и Румен Димитров, който помага на собствениците на онлайн магазини да продават повече.

„Аз съм изключително свободолюбив и не мога да си представя да имам началник, който най-често върви в комплект с фиксирано работно време. Сега мога да бъда където и да е по света, стига да има интернет, без да давам обяснения дали съм си свършил работните задачи, като отговарям, разбира се, персонално пред клиентите си за това“, разказва фрийлансърът Добромир Андреев. След официалната част събитието продължи с неформални разговори между лекторите и участниците.

Весела БАЙЧЕВА

Един коментар за “FREEДОМ21 – новият споделен офис във В. Търново, дава свободата на всеки да развива идеите и бизнеса си

 • 02.06.2017 в 15:46
  Permalink

  Концепции, проекти, активности, ноу-хау, екосистеми, фрийлансъри, ивенти, събития….
  Нищо реално създадено освен претенции и усвояване на средства.
  Кръчмата Mosquito, която същестуваше там навремето е създала хиляда пъти повече идеи, добри и полезни практики, приятелства и щастие, отколкото тази бутафория.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *