57 четения

Девойките на „Етър Елит“ седми на световното първенство по естетическа групова гимнастика

Като прекрасно определи представянето на великотърновки на световното първенство по естетическа групова гимнастика треньорката Савина Ганчева. Надпреварата се проведе от 26 до 28 май в Хелзинки. Участваха отбори от Финландия, Естония, Русия, Италия, Испания, Япония, Украйна, Дания, Фарьорски острови, Турция, Беларус и Чехия. И двата тима на СК „Етър Елит“ влязоха на финали.

При девойките великотърновки се класираха на седмо място, като оставиха само най-добрите пред себе си. Двата отбора на Финландия, Русия и Естония бяха подготвени на много високо ниво и показаха, че неслучайно естетическата групова гимнастика е основана в тези държави. Момичетата в отбора: Мария Ангелова, Ралица Николова, Ивена Коджейкова, Християна Денева, Даяна Иванова, Стефания Антонова, Йоана Енчева, Елена Христова и Вивиан Казакова, успяха да се подготвят между няколко държавни първенства по художествена гимнастика и достойно представиха България. Композицията при девойките на прекрасна италианска песен беше подсилена от красивите трика, изработени от дизайнерката Мая Василева

Досегашните класирания на отбора, воден от Савина Ганчева, на световни първенства бяха 8-мо място в Москва и на Фарьорските острови и шесто място в Бърно.

Отборът ни при жените, представен от гимнастичките Денислава Начева, Анна Чалъкова, Елмира Камушева, Гала Захариева, Аксения Тодорова, Ралица Нанева, Михаела Архондиева, завърши на 12-о място от 30 тима. Композицията на жените, въплъщаващи се във воини, беше много динамична и много се хареса на съдиите. При жените треньор беше Преслава Вулова – бивша национална състезателка в отбора по естетическа гимнастика и бъдеща търновска снаха.

„При девойките и при жените отборът на „Минетит“ (Финландия) се подреди на първо място, като всички тимове на Финландия като домакин и държава, отбелязваща 100 години от освобождението си, бяха подготвени на много високо ниво. Тази година участието и на двата ни отбора беше без съдия, което не възпря момичетата да дадат всичко от себе си. Гимнастичките на „Етър Елит“ играха прекрасно и представиха достойно Велико Търново и България, благодарим на всички, които направиха това възможно”, каза още старши треньорът на СК „Етър Елит“ Савина Ганчева.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!