370 четения

Лекари от търновската болница спасиха живота на млад мъж

ЛЕКАРИ ОТ ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ СПАСИХА ЖИВОТА НА МЛАД МЪЖ С ТЕЖКА ТРАВМА НА ЕДНАТА РЪКА И ГОЛЯМА КРЪВОЗАГУБА. Благодарение на бързата им реакция 48-годишният Станимир Демирев от Велико Търново вече е добре и се възстановява успешно. Мъжът пострадал при инцидент на 28 май, при който е срязана артерията на дясната му ръка. Веднага е откаран с линейка до областната болница, където е сформиран екип за спешна животоспасяваща операция заради голямата кръвозагуба. Интервенцията продължава около 5 часа, като първоначално е зашита срязаната артерия, а след това се включват и други специалисти, които успяват да спасят ръката му. В операционната влизат съдовият хирург д-р Пламен Денчев, д-р Георгиев, ортопедите д-р Радослав Здравков и д-р Калоян Йорданов, анестезиологът д-р Стоян Владински и д-р Александрова. След операцията пациентът е настанен в отделението по съдова хирургия.

„Подобни травми са много тежки, а самата операция е сложна и изисква определени умения“, коментира д-р Денчев. „Безкрайно съм благодарна на всички лекари, които помогнаха на сина ми и за тяхната човещина“, сподели майката Кръстина Демирева. В знак на признателност тя написа благодарствено писмо до ръководството на търновската болница и лекарите, помогнали на сина й. В петък той бе изписан от болницата.

Весела БАЙЧЕВА

3 коментара за “Лекари от търновската болница спасиха живота на млад мъж

 • 05.06.2017 в 11:21
  Permalink

  Браво на докторите и аз имам подобен инцидент със съпруга ми но в свищов имаме един доктор Божидаров и той се дправи блестящо благодаря му лично

  Отговор
 • 06.06.2017 в 0:04
  Permalink

  Ейййй най-после да напишете нещо хубаво и вярно (!) за МОБАЛ..Дали ще има и друга такава статия или по една на година стига?

  Отговор
  • 06.06.2017 в 16:30
   Permalink

   Ако има какво хубаво да се напише хората го правят, за съжаление реалността е такава че са единица случаите за вещина и човещина в българските болници.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *